VLS: Člověk, les a zvěř - Největší myslivecká přehlídka na Karlovarsku

24.05.2017 10:59

Přes 600 trofejí, včetně řady v Česku ojedinělých trofejí jelena siky japonského, ale i desítky výjimečně kvalitních trofejí jelena evropského a další zvěře. K tomu bohatý doprovodný program, jehož součástí bude také soutěž mysliveckých trubačů, prezentace české armády a bohatý doprovodný program pro děti.

VLS: Člověk, les a zvěř - Největší myslivecká přehlídka na Karlovarsku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

To vše bude součástí největší chovatelské přehlídky v západních Čechách, na které budou Vojenské lesy a statky ČR(VLS) prezentovat to nejlepší z uplynulé lovecké sezóny z jedné z největších evropských honiteb – Hradiště u Karlových Varů. Akce, která se podruhé odehraje pod názvem ČLOVĚK-LES-ZVĚŘ, proběhne v sobotu 27.května v areálu střelnice Lučiny u Doupovského Hradiště od 9.00 do 16.00hodin.

Karlovarská divize VLS, která Hradiště myslivecky spravuje, připravila pro návštěvníky bohatý doprovodný program. Odehraje se zde souboj mysliveckých trubačských těles „Parforzní kňour,“ který letos oslaví desetileté jubileum, svoji techniku představí Armáda ČR, karlovarští hasiči i lesníci, proběhne prezentace včelařů a ukázka práce chladnokrevných koní. Především na dětské návštěvníky čeká jízda na koních a lesní pedagogika, včetně naučné stezky, poznávacích her, ale také tvořivých dílen a pohybových aktivit. Pro všechny pak lesníci VLS přichystali bohaté občerstvení a návštěvníci zde najdou také prodejní stánky.

Hlavním lákadlem, za kterým se do Doupovských hor každoročně sjíždějí příznivci myslivosti z celé republiky, jsou však trofeje z aktuální lovecké sezóny. Chovatelská přehlídka západočeské divize Vojenských lesů a statků je totiž zcela výjimečná svým rozsahem i kvalitou.

„Představíme šest stovek trofejí téměř všech druhů spárkaté zvěře lovené v Česku z aktuální lovecké sezóny. Návštěvníci si budou moci prohlédnout desítku zlatých medailových trofejí jelenů sika japonského, 30 trofejí jelena evropského v medailových hodnotách, z nichž nejsilnější má bodovou hodnotu přes 205 bodů CIC. Ale budeme prezentovat také špičkové trofeje jelenů ve třetí věkové třídě,“ slibuje ředitel karlovarské divize VLS Milan Suk.

V Karlovarském kraji Vojenské lesy a statky spravují myslivecky jedinou honitbu Hradiště, která je však unikátní svou velikostí i přírodními podmínkami. Hradiště je se svou rozlohou 35 400 hektarů jednou z největších ucelených honiteb v Evropě, navíc se rozkládá ve výjimečné přírodní lokalitě Doupovských hor, které se díky tomu, že slouží jako vojenských výcvikový prostor, vyhnul po desetiletí civilizační rozvoj.

Lovnou zvěří v Hradišti je jelen evropský, jelen sika, srnec obecný, prase divoké, muflon obecný a daněk skvrnitý. Kromě individuálních lovů se zde těší velké oblibě u myslivecké veřejnosti společné lovy na černou a holou zvěř pořádané karlovarskou divizí.

Sobota 27. května od 9.00 do 16.00 hodin, střelnice Lučiny, GPS:50.2323786N, 13.0188222E

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…