VLS: Den s lesníky z Valče

18.07.2016 18:28

Na setkání s lesníky k loveckému srubu na Bukovině dorazilo dvaatřicet studentů prvních ročníků se svým doprovodem. Po slavnostním zahájení s fanfárou trubačů se účastníci losem rozdělili do skupinek, ve kterých pokračovali podle porostní mapy dále na jednotlivá stanoviště.

VLS: Den s lesníky z Valče
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Na celkem šesti zastaveních se postupně seznamovali s prací lesníků, myslivců a včelařů. Věnovali se funkcím lesa, probrali téma obnovy a podívali se na zoubek lesní zvěři. Poznávali houby, byliny, dřeviny podle letorostů, kůry i dřeva, stopy a pobytové známky zvěře.

„Po absolvování trasy jsme studenty na srubu pohostili malým občerstvením, a aby netrávili jen tak na prázdno, přichystali jsme jim i zkušební test. Otázky v něm se týkaly jednotlivých stanovišť, ale občas jsme zabrousili i do odbornějších témat z učebního materiálu k mezinárodní soutěži YPEF (Young People in European Forests), který měli studenti předem ve škole k nahlédnutí. Podbořanské gymnázium by rádo vyslalo svůj tým do příštího ročníku lesnické soutěže, a tak pan ředitel přivítal možnost vyzkoušet si testové otázky nanečisto,“ vysvětlil organizátor akce Miroslav Holas.

Krásné prostředí a zdravý lesní vzduch napomohli účastníkům k výborným výkonům. Z čtyřiceti možných správných odpovědí nelehkého testu se hned šest studentů dostalo přes třicetibodovou hranici. Nejlepší jednotlivci a týmy dne si při slavnostním zakončení užili ovací kolegů a fanfár trubačů. Zbylo už jen popřát hezké prázdniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …