VLS: Děti z Libavé vyrazily s nadílkou za zvěří

23.12.2015 9:12 | Zprávy

Čtyři desítky libavských školáků neodradilo ani pošmourné počasí. Spolu s lesními pedagogy Honzou Zíchou a Romanou Klevarovou vyrazily děti do přezimovací obůrky, kde zvěři předložily lahůdky jako mrkev, jablka, hrušky, řepu, celer, zelí, ale i obilí, seno a lojové koule pro ptáčky. Po bohaté hostině se od lesníků dozvěděly, jaká krmiva myslivci používají a jakým způsobem a kdy je zvěři předkládají.

VLS: Děti z Libavé vyrazily s nadílkou za zvěří
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

„Protože byla zima, nechyběly zahřívací hry. Až když byly ruce pořádně zkřehlé a boty řádně od bahna, zamířili jsme do lovecké chaty Bělá, kde nás čekal další program.Postupně si každý školák vyrobil lojovou kouli pro ptáčky, kdo měl zájem, mohl kreslit a pro, ty které myslivost uchvátila, byly připraveny trofeje i s výkladem. Všechny děti živě diskutovaly a přispívaly zajímavými názory. Nakonec jsme si slíbili, že se potkáme i na jaře za hezčího počasí a povíme si i něco o lesnictví,“ popsala akci s dětmi lesní pedagožka VLS Romana Klevarová.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.