VLS: Dobrovolníci z Nestlé pomáhali s jarní obnovou v Brdech

09.05.2021 8:50

Tým dobrovolníků z potravinářského koncernu Nestlé 30. dubna pomohl kolegům z hořovické lesnické divize s obnovou lesů na Brdech. Během páteční směny na lesní správě VLS Jince vysadily na 1800 sazenic borovic.

VLS: Dobrovolníci z Nestlé pomáhali s jarní obnovou v Brdech
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Pomoc při jarním zalesnění „jediných středočeských hor“ vzešla z iniciativy samotných pracovníků marketingového týmu, který se v rámci pražské centrály tohoto nadnárodního potravinářeského gigantu stará především o podporu jeho tuzemských značek cukrovinek.

„Pracujeme hodně s kartonovými stojany, ve kterých se výrobky v obchodě vystavují, a tak v nás minulý rok narůstal pocit, že bychom tu spotřebu papíru měli přírodě vrátit. Loňský rok byl covidově zakletý, ale letos jsme myšlenku obnovili a začali pátrat po možnostech – jak a kde pomoci sázet stromy,“ popisuje příběh, na jehož konci je aktuálně nově osazená pořádně velká holina v brdských hvozdech, marketingová specialistka Michaela Bernatová.

S kolegy a přáteli si sami našli kontakt na brdskou lesnickou divizi Vojenských lesů a statků a kontaktovali jejího ředitele Davida Novotného, s nímž svoji dobrovolnickou akci rychle zorganizovali. „My každou pomoc vítáme, navíc jsme rádi, když si kdokoliv z návštěvníků prohloubí svůj vztah k lesu i lesnictví tím, že pomůže s jeho obnovou a pak může sledovat roky, jak roste,“ poznamenal ředitel brdské divize David Novotný, který si vzal organizaci dobrovolnické akce na starost s vedoucím lesní správy Jince Kamile Solarem.

„Bylo až neuvěřitelné, jak rychle a dokonale všechno klaplo. Povzbudilo nás i vřelé přijetí a povzbuzení ze strany pana Novotného i pana Solara. Neměli nás za blázny, vítali každou pomocnou ruku a vše brali předem za domluvené. S tím se v našem okolí nesetkáváme často,“ potvrzuje Michaela Bernatová.

Dobrovolníci si v lesích nad Podluhy rychle osvojili profesní dovednosti a do odpoledne stihli zalesnit tři paseky sazenicemi borovic. „Je to hodně nebo málo? Podle bolavých zad hodně, ale pro příště už máme pár zlepšováků. Věříme, že zasazené borovice a smrky od nás nabraly potřebnou energii a sílu, aby přežily všechny nástrahy, a za všechny si troufnu říct, že co nejdříve opět přijedeme buď na jinou paseku, nebo pokračovat v opečovávaní těch našich,“ dodala marketingová manažerka z Nestlé.

Také brdští lesníci Vojenských lesů potvrzují, že nadšenou partu dobrovolníků kdykoliv v nejmladší české chráněné krajinné oblasti rádi uvidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…