VLS spustily pro veřejnost prodej dříví na otop

03.03.2019 9:30

Jehličnaté dříví je certifikováno mezinárodně uznávaným systémem PEFC a je nabízeno v lokalitách, které mají VLS ve své správě.

VLS spustily pro veřejnost prodej dříví na otop
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Od pátku 1. března spustil státní podnik Vojenské lesy a statky, který hospodaří ve stávajících i bývalých újezdech prodej dříví veřejnosti na otop. Státní podnik spadající do resortu ministerstva obrany tak reaguje na ne-dávnou akci Lesů České republiky, která veřejnosti nabízí palivové dříví z kalamitní těžby.

„Chceme navázat na nabídku, kterou před několika týdny pro veřejnost otevřely Lesy České republiky, tak, aby měli lidé i v okolí našich lokalit možnost získat na otop dříví ze státních lesů. V našem případě nabídneme veřejnosti již vyrobené jehličnaté dříví v dvoumetrových délkách,“ uvedl ředitel Vojenských lesů a statků ČR (VLS) Petr Král.

Dříví bude nabízeno na všech šesti lesnických divizích v lokalitách, které VLS spravují. V Česku jde o okolí vojenského újezdu Boletice na Šumavě, CHKO Brdy ve Středočeském a Plzeňském kraji, v doupovských horách u Karlových Varů v okolí vojenského újezdu Hradiště. A také v severočeském Ralsku na Liberecku a bývalém vojenském prostoru Mladá. Na Moravě dříví budou moci odebírat zájemci z Okolí vojenského újezdu Libavá na Olomoucku a Drahanské vrchoviny na Vyškovsku, kde se rozkládá VÚ Březina.

Kupující si bude moci palivo, po domluvě s lokálními pracovníky, odvézt z tzv. odvozních míst, kterými jsou manipulační plochy v lesních lokalitách, či manipulační sklady VLS. V některých případech vojenské lesy zájemci po domluvě s regionálním zástupcem mohou nabídnout i dopravu.

Cena dříví se pohybuje od 480,- Kč za m3. Zájemci mohou kontaktovat přímo regionálního pracovníka odbytu v dané lokalitě. Více informací a kontakty najde ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…