VMware převezme společnost Virsto

14.02.2013 16:10

Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila, že podepsala finální dohodu o převzetí společnosti Virsto® Software. Firma sídlící v Sunnyvale v Kalifornii je poskytovatelem softwaru pro optimalizaci výkonu úložišť a vytížení ve virtuálních prostředích.

VMware převezme společnost Virsto
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

„Společnost VMware se zavázala pokračovat v poskytování softwarových inovací, které našim zákazníkům pomohou výrazně zvýšit efektivitu a zjednodušit infrastrukturu a IT,“ řekl John Gilmartin, viceprezident pro úložiště a dostupnost produktů ve společnosti VMware. „Věříme, že akvizice společnosti Virsto urychlí náš vývoj řešení pro ukládání dat a umožní našim zákazníků dosahovat vyšší efektivity a výkonu úložišť v rámci virtuální infrastruktury.“

Organizace hledají řešení reagující na zvyšující se složitost a nákladnost ukládání dat v rámci cloudových a virtuálních prostředí, určená především pro infrastruktury virtuálních desktopů (VDI), velká centra pro vývoj a testování softwaru a pro podporu kritických podnikových aplikací. Virsto poskytuje průlomovou technologii pro optimalizaci ukládání dat, která zlepšuje výkon úložišť a vytížení v těchto prostředích. Při nasazení v rámci VDI dokáže Virsto zredukovat náklady na úložiště pro jeden desktop až o sedmdesát procent.

V rámci strategie doručování softwarově definovaných datových center pokračuje VMware v investicích do rozšíření výhod virtualizace na každou oblast datového centra – výpočetní výkon, síť, úložiště i přidružené služby pro bezpečnost a dostupnost. VMware byl dosud v popředí inovací týkajících se ukládání dat ve virtuálních prostředích a akvizice společnosti Virsto ještě více rozšíří portfolio úložných řešení společnosti VMware, která zahrnují virtualizaci úložiště a funkce pro správu VMware vSphere® a VMware vSphere Storage ApplianceTM.

„VMware a Virsto sdílí stejné vize o zjednodušení složitosti prostředí a zvýšení efektivity prostřednictvím virtualizace,“ řekl Mark Davis, CEO ve společnosti Virsto. „Velmi rádi spojíme síly s VMware, abychom mohli zákazníkům poskytnout výhodnější, efektivnější a agilnější architekturu ukládání dat.“

Podmínky akvizice nebyly zveřejněny. Dokončení celého procesu je v souladu se standardními postupy plánováno v prvním čtvrtletí roku 2013.

O Virsto

Virsto® Software Corporation mění podmínky ukládání dat ve virtualizovaných prostředích díky lepšímu vytížení, rozšířenému výkonu a zrychlení provisioningu úložišť virtuálních strojů. Virsto redukuje náklady a složitost úložišť pro infrastrukturu virtuálních desktopů, testování a vývoj, virtualizaci kritických firemních aplikací, cloud computing a další virtualizační iniciativy. Společnost Virsto byla založena roku 2007 a je podporována předními venture firmami v Silicon Valley. Další informace naleznete na www.virsto.com.

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 4,61 miliardy USD v roce 2012 má VMware více než 480 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů.

Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…