VOC Znojmo: Česká televize ve Znojmě natáčela o veltlínském zeleném

09.06.2019 8:40

Česká televize začala s vysíláním nového vinařského cestopisu, jehož průvodcem je Václav Žmolík. Na diváky čekají památky, nádherná příroda a setkání s vinaři i jinými znalci regionů. Díl, kde hlavní roli hraje Veltlínské zelené, se natáčel ve Znojmě. Na jeho premiéru se diváci mohou těšit ve čtvrtek 27. června od 20:55 na ČT2.

VOC Znojmo: Česká televize ve Znojmě natáčela o veltlínském zeleném
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Veltlínské zelené je odrůda typická pro Znojemsko, proto kamery České televize při natáčení tohoto tematického dílu zavítaly právě k nám. Natáčeli jsme v centru města Znojma, ve Vlkově věži, informačním centru VOC Znojmo, v restauraci i ve vinicích. Snažili jsme se tím podpořit vinařskou turistiku v regionu,“ říká František Koudela, předseda VOC Znojmo, který v cestopisu společně s Václavem Žmolíkem vystupuje.

Hlavním tématem natáčení bylo samozřejmě víno. „Povídali jsme si o Veltlínském zeleném i o Ryzlinku rýnském a Sauvignonu, dalších dvou odrůdách typických pro náš region. Hovořili jsme také o apelačních systémech a vínech originální certifikace a snoubili jsme víno s gastronomií. Diváky jsme také pozvali na výlet na Znojemsko, ať už jsou to milovníci cyklistiky nebo vodáctví. U nás máme pro každého něco,“ vyjmenovává Koudela.

A co na vinařský cestopis Krajinou vína říká jeho průvodce? „Byť každý z nás má chuť trochu jinou, musím říct, že na natáčení jsme potkávali samé úžasné vzorky: ať už se víno urodilo na Moravě, nebo v Čechách. Máme se u nás čím pochlubit a stále máme co objevovat. A hlavně je skvělé za vínem vyrazit přímo, nespoléhat se jen na regály supermarketů, ale mluvit s vinaři a vnímat víno skrze krajinu, kde vzniká. Během přípravy celého cyklu jsme nachodili mnohem víc kilometrů, než vypili vzorků vína – ale všechny ty výlety byly úchvatné,“ říká průvodce pořadu Václav Žmolík.

Na premiéru osmého dílu cyklu Krajinou vína nazvaného „Veltlínské zelené“ se můžete těšit ve čtvrtek 27. června od 21:55 na ČT2. Reprízu pak můžete sledovat v pátek 28. června od 17:50 a ve čtvrtek 4. července v 11:45.

Všechny díly pak budou po odvysílání samozřejmě dostupné i online na iVysílání České televize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…