VOC Znojmo: Svatý Václav bude slavit s Královským ryzlinkem VOC

28.09.2022 8:40 | Tisková zpráva

Na nové víno Královské řady VOC Znojmo si musí milovníci vín počkat do 28. září, na svátek svatého Václava. Tehdy bývají vína Královské řady dle tradice uváděna na trh.

VOC Znojmo: Svatý Václav bude slavit s Královským ryzlinkem VOC
Foto: VOC Znojmo
Popisek: VOC Znojmo

Jak ryzlink, který vstoupil do Královské řady, charakterizují jeho tvůrci z vinařství VINO HORT? 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
„Jsme hrdí, že naše víno už po několikáté dosáhlo na nejvyšší metu VOC ZNOJMO, kterou je právě Královská řada,“ konstatuje Jiří Hort. „Ryzlink rýnský z polohy Dobšice U Hájku je k tomu předurčen téměř každým rokem. Spojení polohy s odrůdou dává vzniknout jedinečným vínům. Ryzlink z této polohy je do dvou až tří let petrolejový, což ocení opravdoví vyznavači nazrálých ryzlinků. Věřím, že si najde spoustu příznivců, má však jednu nevýhodu, a tou je malý počet lahví.“

Příznivci vín VOC Znojmo již znají identifikační pásky na lahvích VOC Znojmo, ty s víny Královské řady se vyznačují speciálním žluto-červeným provedením. Páska garantuje původ a výjimečnost vín z vybraných viničních tratí Znojemské vinařské podoblasti a informuje o kódu výrobce, číslu šarže, kódu rozhodnutí a počtu lahví v dané šarži.

„Speciální Královská řada, s níž jsme přišli už v roce 2013 jako první VOC u nás, čelí skutečnosti, že se vína VOC Znojmo často prodala do jednoho roku, a přišla tak o šanci nazrát na lahvi. Vína proto zrají min. 18 měsíců od sběru hroznů, školí se na sudu nebo v betonu a následně nazrají na lahvi. Díky tomu dosahují vyšší úrovně, jsou extraktivní, s dlouhotrvající perzistencí, jedinečná ve vůni i chuti,“ vysvětluje František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Nově zatříděný královský ryzlink se objeví v nabídce partnerského e-shopu ZDE, objednávat lze také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…