VŠCHT: Jak důležitá je chemie pro náš život? Odpověď dá 30. ročník letní školy

24.08.2016 17:09

„Nechte se inspirovat nejnovějšími vědeckými poznatky v různých oborech chemie a užijte si přátelskou atmosféru, která zde panuje již 30 let.“ Těmito slovy zahájil profesor Zdeněk Bělohlav, prorektor pro pedagogiku VŠCHT Praha, jubilejní ročník Letní školy pro středoškolské pedagogy a studenty středních škol. V Ballingově sále Národní technické knihovny mu naslouchalo téměř 300 účastníků z celé republiky, které čeká třídenní program na téma Chemie pro život.

VŠCHT: Jak důležitá je chemie pro náš život? Odpověď dá 30. ročník letní školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vysoká škola chemicko-technologická

Pro studenty jsou připraveny primárně interaktivní laboratorní bloky, v jejichž rámci si mohou vyzkoušet moderní pracovní postupy a špičkové přístroje pořízené v loňském roce za téměř půl miliardy.

Středoškolští pedagogové se mohou těšit na přednášky českých oborových špiček z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která celou akci pořádá. O „Jin a Jang HIV“ bude hovořit profesor Tomáš Ruml, děkan Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Platnost rovnice „Přírodní = zdravý?“ rozebere profesorka Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy. Do tajů „Chemie a fyziky kapky vody“ zasvětí publikum pro změnu čerstvý držitel Ceny Neuron, profesor Petr Slavíček. Neméně zajímavé budou i další přednášky o biomateriálech, skleníkových plynech, lidském mikrobiomu, kulturních plodinách či mikrobiálních biofilmech.

Celá akce by se neobešla bez podpory projektu AmgenTeach, skupiny Unipetrol a Národní technické knihovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…