VZP dohodla zajištění péče ve Šluknovském výběžku

23.07.2019 14:56

Všeobecná zdravotní pojišťovna se dohodla se zástupci Krajské zdravotní a.s. na způsobu zajištění zdravotních služeb pro své pojištěnce v oblasti Šluknovského výběžku. Uvedená dohoda řeší postup komplexního zajištění zdravotních služeb, stabilizaci a zlepšování dostupnosti zdravotních péče v celém regionu Šluknovského výběžku i ve vazbě na mimořádnou situaci v Lužické nemocnici.

VZP dohodla zajištění péče ve Šluknovském výběžku
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

S podrobnostmi dohodnutého řešení seznámí společně zástupci VZP a Krajské zdravotní a.s. ministra zdravotnictví na jednání ve středu 24. 7. 2019. Zástupci Krajské zdravotní a.s. téhož dne seznámí s podrobnostmi radu Ústeckého kraje.

„Bez ohledu na současnou situaci ve Šluknovském výběžku VZP intenzivně koncepčně řeší dostupnost a kvalitu zdravotní péče pro své klienty ve všech hůře dostupných lokalitách ČR,“ řekl náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči David Šmehlík. „Prioritou je vyrovnávání regionálních rozdílů v dostupnosti péče tak, aby klienti VZP i v těchto oblastech měli stejně dostupnou a kvalitní péči jako například klienti žijící ve velkých městech,“ doplnil. Právě pro hůře dostupné oblasti vytvořila VZP například speciální úhradový mechanismus, který má zvýšit jejich atraktivitu pro poskytovatele zdravotních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…