VZP zajišťuje očkování zaměstnanců JE Dukovany, stále roste zájem o třetí dávku

11.01.2022 21:01 | Tisková zpráva

V rámci projektu „VZP Očkuje“ zítra proběhne očkování v Jaderné elektrárně Dukovany. „Přímo na pracovišti zde vakcínu během dopoledne dostane zhruba stovka zaměstnanců, zájem o očkování byl mezi nimi značný,“ potvrzuje Petra Pevná, ředitelka Regionální pobočky pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina.

VZP zajišťuje očkování zaměstnanců JE Dukovany, stále roste zájem o třetí dávku
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Projekt „VZP Očkuje“ se v regionu setkává s úspěchem, jen na leden má Regionální pobočka (RP) Brno dohodnuté očkování v devíti firmách Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. O termínech u dalších zaměstnavatelů pro další období momentálně jedná.

„Počty podaných vakcín během jedné akce se pochopitelně odvíjí od velikosti firmy. Někde se nechá očkovat 50–60 zaměstnanců, jinde bylo podáno 150 vakcín během jednoho výjezdu. Stále častěji se přitom setkáváme s žádostí o třetí, tedy posilující dávku vakcíny ze strany zaměstnanců,“ říká Petra Pevná. Očkování zprostředkovává VZP pojištěncům všech pojišťoven, nemusí jít tedy nutně o klienty VZP. Regionální pracoviště v Brně spolupracuje se třemi mobilními očkovacími týmy, za výjezd jim pojišťovna nabízí mj. i mimořádnou bonifikaci.

„Projekt VZP Očkuje zahájila pojišťovna na konci listopadu loňského roku v reakci na znepokojivý vývoj pandemie. S nabídkou očkování zaměstnanců přímo na pracovišti se obrací naše pobočky na významné zaměstnavatele svého regionu. Žadatelé z řad firem se ale mohou hlásit pojišťovně už také napřímo, a to prostřednictvím webového formuláře, který najdou na www.vzpockuje.cz,“ říká Ivan Duškov, náměstek ředitele VZP ČR pro služby klientům. Počet akcí, kdy pojišťovna zajistila mobilní očkovací týmy, během několika týdnů realizace projektu překročil sedm desítek, počet podaných vakcín se pak blíží deseti tisícům.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…