Ve Středočeském kraji podalo kandidátky pro parlamentní volby 26 subjektů

18.08.2017 11:58

Celkem ve Středočeském kraji na podaných kandidátních listinách se strany a hnutí snaží do voleb zaregistrovat 753 kandidátů. Ve lhůtě do 21. srpna 2017 do 16 hodin mohou zmocněnci jednotlivých stran a hnutí na již podaných kandidátních listinách doplňovat kandidáty nebo měnit jejich pořadí.

Ve Středočeském kraji podalo kandidátky pro parlamentní volby 26 subjektů
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Krajský úřad přezkoumává ve lhůtě od 15. srpna 2017 do 21. srpna 2017 všechny náležitosti, tzn. správnost a úplnost údajů na kandidátních listinách a jejích přílohách,. Kontroluje například údaje o politické straně/hnutí uvedené na kandidátní listině, úplnost a správnost údajů o kandidátovi na kandidátní listině a na prohlášeních kandidátů (například: jméno, příjmení, pohlaví, věk, obec trvalého pobytu) a informace porovnává s údaji v základním registru obyvatel. Úřad kontroluje i zaplacení příspěvku na volební náklady v zákonné výši (19 tisíc korun).

Pokud kandidátní listina včetně příloh nesplňuje všechny náležitosti, vyzve krajský úřad zmocněnce k odstranění závad. Poslední den k odstranění závad je 31. srpen 2017 (do 16 hodin). Dne 1. září 2017 Krajský úřad Středočeského kraje rozhodne o registraci nebo případně odmítnutí kandidátní listiny, event. o škrtnutí jednotlivého kandidáta.

Po registraci kandidátních listin krajský úřad zpracovává v září, ve spolupráci s centrálně vybranou tiskárnou, podklady pro tisk hlasovacích lístků. Poté jsou zmocněnci vyzvání k ověření správnosti údajů na hlasovacích lístcích před jejich vytištěním. Dále krajský úřad ve spolupráci s Českým statistickým úřadem zajišťuje v období 2.- 13. 10. 2017 proškolení předsedů a zapisovatelů okrskových volebních komisí (v podmínkách Středočeského kraje proškolujeme zhruba 4120 členů). Z podkladů pověřených obecních úřadů sestavuje také před volbami přehled o telefonním spojení do všech volebních místností ve středních Čechách (v podmínkách Středočeského kraje to je zhruba 2 060 volebních okrsků). Dále musí zajistit, zveřejnění event. prohlášení o vzdání se kandidatury nebo o odvolání kandidáta ve všech volebních místnostech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…