Ve dvou se to lépe vrtá. Pražská strojírna pořídila další frézovací a vrtací centrum

19.10.2022 14:21 | Tisková zpráva

Automatický cyklus, přesnost a rychlost. To jsou hlavní přednosti nového obráběcího stroje MCV 1270 POWER, do kterého Pražská strojírna investovala přes 5 milionů Kč.

Ve dvou se to lépe vrtá. Pražská strojírna pořídila další frézovací a vrtací centrum
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Stroj dorazí na konci října a bude využíván pro obrábění komponent pro výhybkové systémy, díky čemuž bude možné efektivněji plánovat výrobu a zkrátit její čas. Nové centrum nahradí starý stroj a stane se dvojčetem ke stroj MVC 1270, který strojírna již používá.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí

Frézovací a vrtací centrum patří v Pražské strojírně mezi klíčové obráběcí stroje. Jeden stroj stejného typu MCV 1270 POWER Pražská strojírna již má a v provozu se osvědčil. Díky pořízení nového stroje stejného typu tak dojde ke sjednocení obráběcích nástrojů na strojích typu MCV a sjednocení technologie obrábění a CNC programů, což ve výsledku práci nejenom usnadní a urychlí, ale i ušetří na provozních a údržbových nákladech. Starší stroj typu MCV 1000 QUICK bude vyřazen z provozu a následně odprodán.

„Důvodem koupě byla nejenom nutnost urychlit produkci výrobků vzhledem k závazkům ze zasmluvněných zakázek, ale také zvyšující se náklady na provoz a servis staršího stroje. Už to jednoduše nedávalo smysl a neslučovalo se to s našimi plány do budoucna. Nemůžeme si dovolit riskovat poruchu takto vytěžovaného stroje, ohrozilo by to naši schopnost dodávat zakázky ve smluvených termínech,“ vysvětluje Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s. Frézovací stroje běží ve výrobních halách v nepřetržitém provozu, dochází proto k opotřebení mnohem rychleji.

V základu se jedná o tříosý stroj s přídavným otočným stolem, který tvoří čtvrtou osu. Centrum je určeno pro přesné a rychlé obrábění tvarových povrchů, vrtání, vyvrtávání, vystružování, řezání závitů a frézování ve větších a tvarově složitých dílcích. Velkou výhodou a ulehčením je automatická výměna nástrojů ze zásobníku umožňující práci v automatickém cyklu. Nový stroj čeká uvedení do provozu a také zkušební provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…