Ve městě Javorník na Jesenicku Lesy ČR zahájily protipovodňové úpravy

11.05.2013 18:50

Přímo ve městě Javorník a v místní javornické části Travná, v okrese Jeseník, v Olomouckém kraji, Lesy ČR aktuálně zahájily v korytě Javornického potoka stavbu důležitého preventivního protipovodňového opatření za téměř 14 milionů korun. V upravovaném úseku se nachází i soustředěná městská zástavba v centru města.

Ve městě Javorník na Jesenicku Lesy ČR zahájily protipovodňové úpravy
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Koryto Javornického potoka nejvíce poškodily povodňové průtoky v červnu 2009. „Po dokončení úpravy koryta bude daná část města chráněna proti až padesátileté vodě.  Součástí preventivního protipovodňového opatření je také výstavba několika objektů v místní části  Travná. Dokončení celé stavby předpokládáme ještě v letošním roce,“ poznamenává ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený současně řízením LČR.

Vzhledem k náročnosti prováděných konstrukcí se realizace neobejde bez vstřícnosti a pochopení jak jednotlivých občanů města, tak organizací vlastnících své nemovitosti  v bezprostřední blízkosti toku.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).

Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

22:04 MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

Každoroční zimní humanitární opatření umožňují lidem bez domova přečkat studené dny a zejména noci v…