Ve středočeském Cítově si i nejmenší mohou vyrábět vlastní keramiku

06.02.2015 16:17

Mateřská škola v Cítově nabízí rodičům svých žáčků, aby společně s nimi navštěvovali keramický kroužek. Pořídila totiž díky příspěvku Nadace ČEZ novou keramickou pec, což jí umožnilo navýšit kapacitu hodin keramiky. Doteď sice děti mohly rozvíjet tvořivost v rámci běžné výuky, na odměnu v podobě svých hotových výrobků ale musely často dlouho čekat. Rychlost jejich vypálení totiž limitovala vytíženost pece umístěné v prostorách základní školy.

Ve středočeském Cítově si i nejmenší mohou vyrábět vlastní keramiku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sdružení rodičů a přátel při Mateřské škole Cítov se rozhodlo zažádat o finanční příspěvek na novou keramickou pec, aby mohlo keramický kroužek navštěvovat co nejvíce dětí z místních rodin. „Práce s keramickou hlínou pod dozorem kvalifikovaných učitelek rozvíjí tvořivost, fantazii a manuální zručnost dětí a také sbližuje rodiče, kteří se svými dětmi dostanou možnost do kroužku docházet. Nyní, když školka disponuje vlastní pecí, zpřístupníme tyto aktivity daleko většímu počtu zájemců,“ uvedla předsedkyně SRPMŠ Cítov Eva Boušková.

Z nadačního příspěvku ve výši 50 tisíc korun zakoupila školka kromě elektrické vypalovací poklopové pece také další potřebné materiály jako desky, podpěrky, vykrajovače dlaždic, keramická trojnožka a dekorační dřevěná točna.

Na nové zařízení keramické dílny přispěla Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání. „Účast dětí na mimoškolních aktivitách již v takto raném věku je velmi důležitým faktorem rozvoje jejich schopností a dovedností i formování pevných pout mezi všemi dětmi i rodiči. Podobné aktivity podporuje velmi rádi, tím spíš když vidíme aktivní zájem nejen ze strany mateřské školy, ale i samotných rodičů,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…