Ve výběrovém řízení na prodej nemocnice v Hředlích zvítězila nabídka přesahující šestadvacet milionů

14.03.2017 13:36

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) přišla v dnešním výběrovém řízení na prodej areálu bývalé záložní nemocnice v Hředlích u Berouna jedna nabídka ve výši 26 200 000 Kč. Nabídka, kterou podala právnická osoba, splnila všechny podmínky výběrového řízení.

Ve výběrovém řízení na prodej nemocnice v Hředlích zvítězila nabídka přesahující šestadvacet milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

?ÚZSVM převzal bývalou záložní nemocnici postavenou pro případ války či epidemie od Ministerstva zdravotnictví na základě usnesení vlády České republiky, která 15. června 2015 rozhodla o změně příslušnosti hospodaření s tímto státním majetkem. Nemovitosti byly nabídnuty ostatním státním institucím, ovšem žádná z nich neprojevila o nabízený majetek zájem. Proto ÚZSVM vyhlásil transparentní výběrové řízení s aukcí na prodej tohoto areálu.

Komplex nemocnice v Hředlích u Berouna obsahuje 8 budov a 22 pozemků o výměře přes dva hektary.? Areál je v udržovaném stavu a nachází se na území CHKO Křivoklátsko, jen pár minut jízdy autem od sjezdu z dálnice D5. V minulých měsících budovy využívaly zejména filmové štáby.

Vojenskou nemocnici ve středočeských Hředlích nechala postavit v sedmdesátých letech tehdejší československá vláda pro případ vypuknutí války. Během hrozby ptačí chřipky kolem roku 2005 byl areál převeden na Zdravotní zabezpečení krizových stavů a měl sloužit jako záložní nemocnice, jež měla být schopna poskytnout pomoc až 500 pacientům. Za celou její historii se zde však neléčil ani jediný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…