Vědec z české neurolaboratoře bojuje o prvenství v mezinárodní soutěži

13.05.2013 9:10

Ředitel královéhradecké neurolaboratoře Commservis.com Tomáš Zdechovský se probojoval mezi tři nominované na mezinárodní ocenění WIFI Trainer Award 2013.

Vědec z české neurolaboratoře bojuje o prvenství v mezinárodní soutěži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

Jeho inovativní metodiku rozvoje kognitivních schopností a mentálního koučinku tak nyní posuzuje odborná komise ve Vídni. Za dobu existence soutěže (67 let) je to vůbec poprvé, co byl nominován český lektor. O jeho umístění bude rozhodnuto na slavnostním vyhlášení vítězů, které proběhne dne 6. června. Už samotná nominace je však pro Tomáše Zdechovského životním úspěchem.

„Tomáš Zdechovský byl vybrán mezi nominované z dvanácti tisíc lektorů. Být mezi třemi nejlepšími je nejen obrovský osobní, ale i národní úspěch, který dokazuje, že v České republice jsou chytří lidé, kteří mají Evropě stále co nabídnout,“ říká projektová manažerka Martina Honsová z české pobočky rakouské vzdělávací agentury WIFI.

Výzkumu mozku a jeho mentálnímu rozvoji se Tomáš Zdechovský a jeho tým věnuje sedm let a o jeho metody projevují velký zájem zahraniční psychologové. V největší středoevropské neurolaboratoři Commservis.com, kterou vybudoval, dnes vedle předních manažerů trénuje i sportovce - v současné době juniorskou reprezentaci moderních pětibojařů, ligových stolních tenistů, hokejistů nebo tým extraligových pardubických basketbalistů.

Sám Zdechovský o své nominaci říká: „Už samotnou nominací jsem byl mile překvapen. Vnímám ji spíše jako úspěch celého svého týmu a České republiky, která dokáže nabídnout špičkové projekty a metodiky. Pevně věřím, že díky této ceně budeme moci v Hradci Králové, v Třebíči, v Bratislavě nebo Košicích naše neurolaboratoře rozšířit.“

Cena WIFI Trainer Award je každoročně udělována lektorům, kteří zavádějí nové koncepce do modelů vzdělávání. Jedná se o velmi prestižní ocenění, které trenérům otevře dveře do společností z celého světa. Za účasti zástupců mnoha významných firem a vládních institucí z celé Evropy převezmou všichni ocenění ceny na galavečeru ve Vídni dne 6. června.

Kdo je Tomáš Zdechovský?

Tomáš Zdechovský se narodil v roce 1979 v Havlíčkově Brodě na Vysočině. Po studiu na vysokých školách v České republice a Itálii pracoval jako poradce a osobnostní trenér. Od roku 2007 se zabývá neuro tréninkem, od srpna 2010 spolupracuje s bývalým ředitelem Microsoftu Ivanem Pilným. O svých poznatcích v oblasti tréninku mozku publikoval několik studií a přednášel v řadě států Evropy. Je autorem nápadu prvního vrtulníku řízeného mozkem a tréninkových metod pro sportovce. V současné době žije se svou rodinou v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…