Vedení DPP mění organizační strukturu kvůli nespokojenosti s přípravou veřejných zakázek

23.09.2013 11:45

Vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) od 1. 1. 2014 mění organizační strukturu – ze zrušené jednotky Zásobování vyčlení nový odbor Veřejných zakázek v přímém řízení ekonomického ředitele. Změna vychází z nespokojenosti vedení společnosti s fungováním procesu přípravy veřejných zakázek a v reakci na předchozí auditní zjištění.

Vedení DPP mění organizační strukturu kvůli nespokojenosti s přípravou veřejných zakázek
Foto: praha.eu
Popisek: Vítězný návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“

Celková změna struktury společnosti se dotkne úseku ekonomického, kde místo zrušené jednotky Zásobování bude vytvořena jednotka Obchodní. Cílem těchto výrazných změn je jednoznačně definovat kompetence a odpovědnosti za jednotlivé veřejné zakázky, posílit personální obsazení útvaru jak po stránce odborné, tak i početní. Stávající systém, kdy jednotliví pracovníci pouze administrují nadlimitní zakázky, je nevyhovující.

„Nově navržený systém je běžný ve většině velkých firem. Přinese mimo jiné lepší koordinaci při přípravě veřejných zakázek napříč celou společností s důrazem na osobní odpovědnost jednotlivých pracovníků,“ uvádí Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Důvodem pro zrušení jednotky Zásobování a vytvoření jednotky Obchodní je významná změna v působnosti jednotky, a to vyjmutí řízení procesu přípravy veřejných zakázek do samostatného útvaru a převedení do přímého řízení ekonomického ředitele. Nová jednotka se bude orientovat na realizaci podlimitních zakázek formou poptávkových řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…