Vedení ÚOHS ovlivněno nebylo, zveřejněná komunikace o tom nijak nesvědčí

09.02.2020 11:32

Hospodářské noviny zveřejnily text s názvem Ovládnutí Švachulou, v němž z uniklé policejní dokumentace dovozují závěry o údajném ovlivňování nejvyšších představitelů Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Vedení ÚOHS ovlivněno nebylo, zveřejněná komunikace o tom nijak nesvědčí
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad se zásadně ohrazuje proti nepodloženým spekulacím, že bývalý místostarosta městské části Brno - střed mohl ovlivňovat rozhodování ve věcech veřejných zakázek. Nezávislost a integrita rozhodování UOHS nebyla nijak narušena.

Zveřejněná komunikace mezi tehdejším členem rozkladové komise a některými členy vedení Úřadu v naprosté většině dokládá pouze to, že dotyčnému byly poskytovány standardní informace, které jsou na dotaz běžně sdělovány médiím a veřejnosti, případně s ním byla vedena zdvořilostní komunikace.

Výjimkou, která může svědčit o problematickém jednání, jsou pouze informace vypovídající o intenzivních stycích bývalého místopředsedy Josefa Chýleho s Jiřím Švachulou. Veřejnosti tak nyní mohou být alespoň částečně objasněny důvody, kvůli nimž mohl být Chýle v lednu 2018 předsedou ÚOHS z pozice místopředsedy odvolán.

Nejzávažnější a alarmující je na celém článku především skutečnost, že souvislé části dokumentace z živého policejního spisu jsou volně k dispozici médiím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…