Velvyslanectví Kanady nabízí stáž pro studenta ze znevýhodněného prostředí, s hlubokou znalostí romského tématu

02.11.2015 20:28

Velvyslanectví Kanady vyhlašuje ve spolupráci s Nadací Open Society Fund v Praze stáž na Velvyslanectví Kanady v Praze pro zájemce z řad českých univerzitních studentů a nedávných absolventů. Stáž je určena pro mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí s hlubokou znalostí romského tématu. Stážista bude mít za úkol připravit a realizovat plán aktivit velvyslanectví na podporu práv Romů a bude pracovat i na dalších úkolech. Cílem stáže je poskytnout mladému člověku ze sociálně znevýhodněného prostředí příležitost získat pracovní zkušenost na zastupitelském úřadu a dále rozvinout plán aktivit Velvyslanectví Kanady na podporu práv Romů.

Velvyslanectví Kanady nabízí stáž pro studenta ze znevýhodněného prostředí, s hlubokou znalostí romského tématu
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

„Těšíme se na spolupráci s tímto stážistou příští rok na jaře při přípravě našeho dalšího aktivit na podporu práv Romů.

Věřím, že tato příležitost bude cennou zkušeností pro mladého a motivovaného Čecha nebo Češku, který bude mít chuť získat zajímavou pracovní zkušenost. Jsem si jist, že to bude také velice užitečné a přínosné pro činnost našeho velvyslanectví,“ zdůraznil kanadský velvyslanec Otto Jelinek.

„Jsme velmi rádi, že se Velvyslanectví Kanady rozhodlo otevřít stáž pro studující a absolventy, absolventky se znalostí romského tématu. Věřím, že vybranému kandidátovi či kandidátce přinese mnoho zajímavých zkušeností a zlepší jeho/její pracovní uplatnění. Stejně tak si myslím, že bude i přínosem pro samotné velvyslanectví,” říká Robert Basch, výkonný ředitel Nadace OSF. Zájemci o stáž musí podat žádost do 23. listopadu.

Vybraný kandidát nebo kandidátka bude na Velvyslanectví Kanady v Praze pracovat 15 – 20 hodin týdně od února do dubna 2016. Jazykové a další požadavky najdete ve výzvě zveřejněné zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…