Veřejnost může vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje

07.08.2017 21:07

Do třetího ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2017, kterou vyhlásil odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, se po odbornících může ode dneška zapojit i veřejnost.

Veřejnost může vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Smyslem akce konané pod záštitou ministra zdravotnictví, prezidentky České asociace zdravotních sester a hejtmana Moravskoslezského kraje je ocenit nejlepší zdravotnické pracovníky působící regionu a poděkovat všem profesionálům, kteří s nasazením vykonávají zdravotnická povolání.

„Význam a poslání zdravotnické profese si většinou plně uvědomujeme, až když zdravotníky nutně pro sebe nebo pro své blízké potřebujeme. Pořádáním ankety jim chceme poděkovat za náročnou práci a záchranu zdraví,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer. Míní, že ocenění těch nejlepších zdravotních sester přispěje ke zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání i zájmu mladých lidí o tuto profesi.

Favority na nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje v pěti kategoriích už nominovali odborníci. Nyní se může do ankety zapojit i veřejnost, a to prostřednictvím internetových a facebookových stránek Moravskoslezského kraje. Od 7. srpna do 30. září mohou i laici hlasovat pro jednu svoji favoritku z patnácti finalistek vybraných odbornou porotou.

„Veřejnost může vybírat z patnácti finalistek v těchto kategoriích: sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Na slavnostním galavečeru 12. října v aule VŠB-TUO pak oceníme vítěze v jednotlivých kategoriích a také finalistku s nejvyšším počtem hlasů veřejnosti. Zprostředkovaně tak poděkujeme všem zdravotníkům v našem kraji, protože si ocenění za svou nelehkou práci zaslouží,“ řekl vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Pavel Rydrych s tím, že po uzavření hlasování veřejnosti bude vybrán také jeden účastník ankety, který správně odpoví na soutěžní otázku. I on získá věcnou cenu.

Bližší informace k anketě zájemci najdou na webových stránkách Moravskoslezského kraje (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…