Veřejný ochránce práv: Evropský den nezávislého života

07.05.2018 16:33

Kancelář veřejného ochránce práv se jako první v České republice zapojila do celoevropské kampaně k Evropskému dni nezávislého života, který připadl na 5. května.

Veřejný ochránce práv: Evropský den nezávislého života
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Ve spolupráci s osobami s různým typem zdravotního postižení, ale i bez něj, vytvořila video upozorňující na to, jak je nezávislost pro lidi se zdravotním postižením důležitá.

Obecně nezávislý život vysvětlujeme jako možnost mít kontrolu nad svým životem a činit všechna rozhodnutí, která se týkají našich životů. S tím úzce souvisí právo vést plný společenský život, studovat, pracovat, mít rodinu. Podmínkou pro nezávislý život je také často otázka dostupnosti osobní asistence a dalších podpůrných služeb.

Žít nezávislým způsobem života často ale není pro osoby se zdravotním postižením samozřejmé, na což právě poukazuje vytvořené video. Na něm každý z aktérů/aktérek vyjádřil svůj názor, co přesně pro něj/ji nezávislý způsob života znamená.

Video naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…