Vězeňská služba: 9. ročník projektu Běhu se žlutou stužkou byl zahájen ve Věznici Bělušice

15.03.2024 13:33 | Tisková zpráva

Dne 13.03.2024 byl v prostorách okrasné zahrady Věznice Bělušice slavnostně zahájen 9. ročník projektu Běhu se žlutou stužkou za přítomnosti zástupců neziskových organizací a státní správy včetně Ministerstva spravedlnosti ČR.

Vězeňská služba: 9. ročník projektu Běhu se žlutou stužkou byl zahájen ve Věznici Bělušice
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Dne 13.03.2024 byl v prostorách okrasné zahrady Věznice Bělušice slavnostně zahájen 9. ročník projektu  Běhu se žlutou stužkou. Letošního zahájení se zúčastnili odsouzení běžci a zástupci Věznice Bělušice, neziskových organizací a státní správy včetně Ministerstva spravedlnosti ČR včele s námětkem ministra spravedlnosti Karlem Dvořákem. Hlavním cílem projektu je vytvářet prostředí, ve kterém dochází k propojování osob ve výkonu trestu, či s trestní minulosti, jejich rodin a širší komunity, a tím přispívat k prevenci kriminality, ke snížení míry recidivy a k obnově trestnou činností narušených vztahů. První ročník se poprvé představil již v roce 2016. V současné době tento projektu podporuje již 75 subjektů z veřejného, nevládního i firemního sektoru.  Letošní ročník běhu je tématicky věnovaný tátům s trestní minulostí, primárně rodičům, kteří chtějí znovu navázat vztah se svými dětmi a pracovat na sobě. Patronkou dětí se žlutou stužkou tzv. neviditelných obětí trestných činů je moderátorka Barbora Černošková, která se rovněž zahájení a i běhu zúčastnila. Gabriela Slováková, ředitelka trestní politiky MS ČR, která je zároveň iniciátorkou Yellow Ribbon Run v ČR, ve své úvodní řeči uvedla, "že již obléknout si triko se žlutou stužkou, je pro nás signálem toho, že běžci ve výkonu trestu chtějí zvládnout složité životní období, najít si zaměstnání a vrátit se k rodině." První letošní běh v délce 2 km neformálně odstartoval ředitel Věznice Bělušice Ondřej Kroupa tuto vzdálenost běžci zvládli na jedničku. Na závěr akce ředitel věznice provedl zástupce MS ČR střeženými prostory věznice, kde měli možnost shlédnout operační středisko, místnosti pro aktivity programu zacházení, ložnice odsouzených a i další dvě zahrady, které se nachází uvnitř věznice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…