Vězeňská služba: Akademie vězeňské služby bude mít novou jídelnu

29.11.2022 7:29 | Tisková zpráva

Poklepáním na základní kámen byla ve středu v Akademii Vězeňské služby ČR zahájena výstavba nového stravovacího zařízení přímo v areálu akademie. Jídelna bude od příštího roku sloužit jak zaměstnancům, tak i studentům a účastníkům vzdělávacích kurzů.

Vězeňská služba: Akademie vězeňské služby bude mít novou jídelnu
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

V současné době Akademie VS ČR nedisponuje žádným vlastním stravovacím zařízení pro příslušníky a občanské zaměstnance vězeňské služby. Ve Stráži pod Ralskem, ani v blízkém okolí není možnost zajistit celodenního stravování pro účastníky vzdělávacích aktivit v Akademii VS ČR. Současný poskytovatel stravovacích služeb pro studenty a účastníky kurzů zajišťuje primárně služby domova pro seniory, strava tudíž neodpovídá standardům a požadavkům příslušníků Vězeňské služby ČR v plném výcviku.

Záměrem investiční akce je vybudování jídelny s kuchyní a příslušným zázemím. V objektu je navržena jídelna pro 90 osob, kuchyně s vývařovnou o kapacitě 500 jídel s celodenním provozem, který zahrnuje přípravu a výdej snídaní, obědů a večeří. Počítáno je s provozem pět dnů v týdnu. Objekt nového stravovacího zařízení bude dvoupodlažní bez podsklepení, obdélníkového tvaru půdorysného průmětu se sedlovou lomenou střechou. Svým tvarem bude navazovat na stávající objekt Akademie VS ČR, se kterým bude propojen přístřeškem.

Vzhledem k nepříznivým geologickým podmínkám, způsobených málo únosnými zvodnělými zeminami a vysokou hladinou podzemní vody, bude objekt nového stravovacího zařízení založen na soustavě vrtaných železobetonových pilotů.

Stavba by měla být realizována ve lhůtě 350 dnů od předání staveniště, další tři měsíce jsou potom vyhrazeny kolaudačnímu řízení; investice se předpokládají ve výši 84 milionů korun vč. DPH.  Výstavba kompletního stravovacího zařízení povede ke snížení finanční zátěže na zajištění stravování účastníků vzdělávacích aktivit v Akademii VS ČR. Přispěje i ke zlepšení pobytových podmínek pro studenty základní odborné přípravy a zabezpečí odpovídající podmínky stravování včetně konzumace.

Akademie VS ČR je resortním vzdělávacím zařízením Ministerstva spravedlnosti a organizační jednotkou Vězeňské služby České republiky s celorepublikovou působností. Je jediným vzdělávacím zařízením pro české vězeňství. Hlavním úkolem Akademie je zajistit, aby zejména nově nastupující příslušníci a občanští zaměstnanci Vězeňské služby byli náležitě vycvičeni a vyškoleni k výkonu služby a práce na všech úsecích činnosti Vězeňské služby ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…