Vězeňská služba: Borské listy znovu vycházejí

30.04.2018 10:01

Odsouzení Věznice Plzeň obnovili v těchto dnech vydávání vlastního občasníku s názvem Borské listy.

Vězeňská služba: Borské listy znovu vycházejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Časopis, který je vydáván v rámci vzdělávací aktivity odsouzených Mediální gramotnost pod vedením vychovatele Jaroslava Škárky, navazuje na předchozí plzeňské vězeňské periodikum Kaleidoskop. To vycházelo asi šest let, ale zhruba před devíti lety zaniklo. Vězňové si vytvářejí vlastní časopisy pod vedením vychovatelů i v několika dalších věznicích, v poslední době je to však komplikováno častou migrací vězňů mezi věznicemi i nedostatečným počtem vychovatelů ve věznicích.

Na přípravě nového čísla časopisu Borské listy se podílelo šest odsouzených v rámci své vzdělávací aktivity. Aktuálně je časopis projektován pouze jako produkt činnosti v rámci této vzdělávací aktivity, tomu odpovídá i jednoduchý formát, grafické zpracování i tisková kvalita,” uvedl vychovatel Jaroslav Škárka. “Rádi bychom, do konce letošního roku připravili tři až čtyři čísla,” dodal s tím, že nikdo z odsouzených, kteří na přípravě časopisu pracovali, nemá předchozí novinářskou praxi.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…