Vězeňská služba ČR představila pokrok ve vězeňství za 30 let

20.09.2023 13:07 | Tisková zpráva

Letošní účast na Dnech NATO znamenala pro Vězeňskou službu ČR příležitost představit veřejnosti úspěchy a pokrok v oblasti vězeňství a reintegrace pachatelů trestné činnosti, kterých se podařilo dosáhnout v uplynulých třiceti letech. Právě toto výročí si totiž vězeňská služba v letošním roce připomíná. Expozice umístěná v několika prezentačních stanech byla zaměřená nejen na představení aktuálního stavu vězeňství, ale také na vývoj v posledních letech i desetiletích. Dynamická ukázka divákům nabídla překvapení, neboť byla inspirována provedením eskorty vězněné osoby k soudnímu jednání s využitím letecké podpory vrtulníkem.

Vězeňská služba ČR představila pokrok ve vězeňství za 30 let
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Na letošním ročníku Dnů NATO se návštěvníci seznámili s výchovnými aspekty vězeňství prostřednictvím prezentace výchovných a vzdělávacích programů. Statická expozice Vězeňské služby České republiky představila vozový park, který se mezi návštěvníky přehlídky těší tradičně velkému zájmu. Vězeňská služba představila také nové ubytovací kapacity, nové vzdělávací a výchovné programy a samozřejmě i činnost Středního odborného učiliště. Zvláštní pozornost byla věnována také rozšíření detenčních zařízení, modernizaci výstroje a výzbroje a ukázkám nepovolených předmětů, které byly vězňům zabaveny a vždy přitahují zvědavé návštěvníky.

Vězeňská služba České republiky má význačné místo mezi ozbrojenými bezpečnostními sbory České republiky. Jejím posláním je nejen zajišťovat výkon vazby, výkon trestu odnětí svobody či výkon zabezpečovací detence, ale také zajistit ochranu pořádku a bezpečnosti při výkonu soudnictví a činnosti státních zastupitelství a ministerstva spravedlnosti. Byla založena v roce 1993 při vzniku nového českého státu. Vězeňská služba se poprvé zúčastnila na Dnů NATO v roce 2003 a od té doby se stala pravidelným účastníkem této události. Vězeňská služba ČR jako druhý největší bezpečnostní sbor se na organizaci akce podílí rovněž zajištěním prací při přípravě areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…