Vězeňská služba: Medaile za záchranu života

29.07.2023 16:44 | Tisková zpráva

Medaili za statečnost předal generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis dozorci pprap. Františkovi Rákosníkovi z oddělení výkonu trestu Věznice Kynšperk nad Ohří, který pomohl při záchraně života.

Vězeňská služba: Medaile za záchranu života
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

František Rákosník při jízdě svým autem zastavil jako jediný z mnoha, poté co zaregistroval u silnice dvě osoby, přičemž jedna z nich prováděla masáž srdce druhé osobě ležící u silnice. Jednalo se o ženu, která chtěla spáchat sebevraždu a vydala se na jízdu autem poté, co požila velké množství léků. Žena byla nalezena ve vozidle v bezvědomí svou příbuznou, která jí vyprostila a oživovala.

Kolemjedoucí František Rákosník zastavil, zachraňující vystřídal a prováděl masáž srdce postižené až do příjezdu Lékařské záchranné služby Karlovarského kraje, čímž jí zachránil život. Pprap. Rákosník je také dlouholetým dobrovolným hasičem SDH v Rotavě a v podobné krizové situaci se neocitl poprvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …