Vězeňská služba: Odsouzení zvelebovali dětský koutek

24.03.2023 18:02 | Tisková zpráva

Odsouzení muži zvelebili herní koutek, kde tráví čas děti vězněných otců při jejich návštěvách. Herní prostor určený těmto dětem tvoří součást vězeňské jídelny, která se využívá rovněž jako návštěvní místnost.

Vězeňská služba: Odsouzení zvelebovali dětský koutek
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Dětský kout už sloužil svému účelu nějaký čas a projevil se na něm zub času. Po provedení potřebných oprav se prostory nově vybílili a poškozená výmalba s pohádkovými motivy byla nahrazena dětskými obrazy, které vězni sami namalovali.

Zachovat vztah mezi dítětem a odsouzeným rodičem může být obtížné a příjemné prostředí pomůže malým dětem při návštěvě lépe překonat ostych nebo i strach z cizího a neznámého prostředí.

Pro většinu vězněných otců je kontakt se svými dětmi důležitým aspektem na cestě k nápravě a proto chce věznice tuto oblast podporovat a umožnit dětem návštěvy rodiče v poněkud přívětivějším prostředí. Vhodné způsoby podpory a rozvoje rodinných vazeb odsouzeným otcům pomáhají po propuštění zapojit se znovu do běžného života a snižují riziko recidivy. S tímto cílem už v loňském roce věznice také zřizovala mimo svou oplocenou  část areál s houpačkami, prolézačkami a dalšími herními dětskými prvky, kde se mohou motivovaní odsouzení setkávat se svými potomky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…