Vězeňská služba: Příslušnice polské vězeňské služby zemřela násilnou smrtí při výkonu služby

25.02.2022 15:44 | Tisková zpráva

Psycholožka a příslušnice polské vězeňské služby, Bogumiła Bienieková-Pasierbová z Věznice Rzeszow zemřela při výkonu služby po napadení obviněným, kterému poskytovala psychologickou pomoc. Okolnosti této tragické události vyšetřují státní zastupitelství, ministerstvo spravedlnosti a vězeňská služba. Vězeńská služba České republiky přijala tuto zprávu s velkým zármutkem a vyjadřuje upřímnou soustrast rodině zemřelé, jejím přátelům, kolegům i celému sboru.

Vězeňská služba: Příslušnice polské vězeňské služby zemřela násilnou smrtí při výkonu služby
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Příslušnice sloužila ve věznici v Rzeszówě od října 2010 a zastávala pozici vedoucí psycholožky. V roce 2017 absolvovala odbornou přípravu pro první důstojnickou hodnost vězeňské služby. Sloužila na oddělení pro obviněné osoby. Své povinnosti vykonávala mimořádně profesionálně. Neustále si zvyšovala odbornou kvalifikaci. Díky svým schopnostem v oblasti mezilidských vztahů a navazování kontaktů působila jako mentorka při vstupním výcviku nových příslušníků a zaměstnanců.

Poručice Bogumiła Bienieková-Pasierbová po sobě zanechala manžela a dvě děti. Rodině tragicky zesnulé byla poskytnuta psychologická a finanční pomoc, uvádí polská vězeňská služba na svých interntových stránkách. "Jedná se o velkou tragédii a ztrátu pro rodinu i pro vězeňskou službu, která ztratila obětavou kolegyni a svědomitou důstojnici. Bolest v těchto těžkých chvílích sdílíme s blízkými zemřelé. Neexistují slova, která by popsala zármutek, který v tuto chvíli cítíme," uvedl generální ředitel Vězeňské služby Polska gen. Jacek Kitlińsky spolu s příslušníky a zaměstnanci.

Více v polštině ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…