Vězeňská služba: Spolupráce s Dětskou odbornou léčebnou Ch. G. Masarykové v Bukovanech pokračuje

22.08.2023 22:02 | Tisková zpráva

Věznice Příbram opětovně v měsíci srpnu spolupořádala v areálu bukovanské zámecké zahrady akci pro děti z léčebny, Dětského domova Pepa a Jedličkovo ústavu v Praze. Zároveň byl k užívání předán, vězněnými osobami vyrobený, dětský zahradní domek na hraní.

Vězeňská služba: Spolupráce s Dětskou odbornou léčebnou Ch. G. Masarykové v Bukovanech pokračuje
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Zaměstnanci Věznice Příbram připravili ukázky ze služební kynologie, výzbroje vězeňské služby a v neposlední řadě několik soutěží pro děti z dětské léčebny, dětského domova – Pepa a Jedličkovo ústavu v Praze.

Děti projevily velký zájem o prohlídku výzbroje a výstroje vězeňské služby, včetně spousty otázek týkajících se pracovních povinností zaměstnanců. Samozřejmě největšímu zájmu se těšil program psovodů s jejich čtyřnohými kolegy, kdy došlo mimo jiné i na ukázky zneškodnění pachatele se „střelnou“ zbraní. Následovalo několik soutěží, kde děti za odměnu dostaly dárky vyrobené odsouzenými.  Na závěr akce si děti z dětské léčebny připravily originální „děkovačku“, která příjemně potěšila všechny zaměstnance podílejících se na přípravě dne.

Nedílnou součástí herních prvků pro děti nyní bude i zahradní dětský domek, který pod vedením zaměstnanců věznice vyrobili odsouzení, pracovně zařazení na pozici truhlář. Materiál na stavbu tohoto domečku poskytla firma Dřevovýroba Wimmer, s.r.o., která je zároveň významným a dlouholetým zaměstnavatelem vězněných osob z příbramské věznice.

Spolupráce s  dětskou léčebnou je dlouhodobého charakteru trvající již několik let. V letošním roce jsme mimo tohoto dne opět vypomáhali při údržbě parku i při řešení následků po "kalamitní" situaci - prasklém vodovodním potrubí (drobné zednické a malířské práce). Novinkou je i ta skutečnost, že léčebna se letos stala spolupracujícím subjektem na poli pracovního zařazování vězněných osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…