Vězeňská služba: Výstava o Věznici Stráž pod Ralskem byla zahájena

28.04.2022 12:47 | Tisková zpráva

Nahlédnout za zdi Věznice Stráž pod Ralskem a seznámit se tak s prostředím, kam se většina lidí nedostane, umožní návštěvníkům výstava, která byla dnes otevřena v Městském muzeu v Mimoni. Prostřednictvím fotografií a vystavených exponátů je zde představena nejen věznice samotná, ale i současnost vězeňství v Česku.

Vězeňská služba: Výstava o Věznici Stráž pod Ralskem byla zahájena
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Výstava je rozdělena na dvě části. Každá část je umístěna v jednom patře muzea. V prvním patře je výstava věnována především zaměstnancům a jejich práci. Je zde také vystaven zmenšený model věznice, který umožní návštěvníkovi udělat si představu o rozloze věznice a množství objektů k ní patřících. Své místo zde má ale také péče o zaměstnance a personalistika. Věznice se zde představuje jako solidní zaměstnavatel, který dává práci 280 zaměstnancům.  A to na různých pozicích. Od příslušníků sboru přes vychovatele, administrativní pracovníky až po lékaře.

V druhém patře muzea je výstava věnována především životu odsouzených ve věznici a práci s nimi. Návštěvník zde může například vidět vybavení cely, lůžko odsouzeného nebo jeho skříňku na osobní věci. Ale uvidí zde například i to, co může odsouzený obdržet v nárokovém balíku, na který má každý odsouzený nárok jednou za půl roku a který může vážit max. 5 kg. Vystaveny jsou zde také různé výrobky, které vytvořili odsouzení v rámci programů zacházení nebo ve Školském vzdělávacím středisku.

Výstava potrvá do 25. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…