Vězeňská služba poprvé součástí akce Sparta vzdává hold

29.01.2024 13:07 | Tisková zpráva

Vězeňská služba České republiky se letos poprvé představí na dobročinné akci Sparta vzdává hold, kterou hokejový klub Sparta Praha prezentuje a oceňuje složky integrovaného záchranného systému. Nedělního dobročinného utkání mezi HC Sparta Praha a HC Oceláři Třinec se zúčastní i Vězeňská služba České republiky, která zde seznámí návštěvníky utkání s prací a posláním sboru a zájemcům nabídne i příležitost posílit řady toho druhého nejpočetnějšího ozbrojeného sboru v ČR.

Vězeňská služba poprvé součástí akce Sparta vzdává hold
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Hokejová Sparta oceňuje hasiče, vojáky, policisty a záchranáře už patnáct let. Za tu dobu dokázala pro dobročinné složky Integrovaného záchranného systému a Armády ČR vybrat téměř sedm milionů korun. Cílem letošního ročníku, určeného především záchranářům a operátorům tísňové linky je vybrat co nejvyšší částku pro dobročinné nadace, ale zejména připomenout základy první pomoci. A to před více než 15 tisíci fanoušky v O2 aréně a dalšími stovky tisíc diváků u televizních obrazovek a na sociálních sítích.

Vězeňská služba ČR bude mít v neděli na stadionu prezentační stánek, ve kterém návštěvníky seznámí s fungování a posláním sboru. K vidění zde budou služební uniformy  příslušníků sboru i tzv "zásahové jednotky" ENO (Eskorta nebezpečných osob), donucovací prostředky používané ve věznicích, ale také zakázané předměty zabavené vězněným osobám. Zájemcům o práci ve vězeňské službě budou k dispozici  nejen veškeré potřebné informace, ale také náboroví specialisté i příslušníci sboru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…