Více než 30 příslušníků Vězeňské služby ČR dnes darovalo krev ve FN HK

12.11.2020 10:32

Více než tři desítky příslušníků Vězeňské služby České republiky z Královéhradeckého a Pardubického kraje dnes dorazily darovat krev na Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Jednalo se o zaměstnance věznic v Hradci Králové, Pardubicích, Valdicích a Odolově, někteří z nich darovali krev poprvé.

Více než 30 příslušníků Vězeňské služby ČR dnes darovalo krev ve FN HK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

„Do našeho celorepublikového projektu Darujme krev se zapojilo více než čtyři sta příslušníků a příslušnic Vězeňské služby ČR a jejich počet může ještě narůstat. Hromadné odběry krve jsme již uspořádali v Praze a v Ostravě a dnes pomáhají kolegové z Královéhradeckého a Pardubického kraje darováním krve v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová. Další odběry krve jsou plánovány v Brně, Plzni, Olomouci, Ústí nad Labem, Liberci a Čáslavi.

Vězeňská služba ČR se připojila k dalším projektům, které podporují hromadné darování krve. Na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové darují krev například skauti, studenti středních i vysokých škol, zaměstnanci firem či hokejisté hradeckého Mountfieldu.

Krev mohou darovat zdraví lidé mezi 18 a 65 roky. Bližší informace o podmínkách a omezeních najdou zájemci na www.fnhk.cz/transf. Transfuzní oddělení FN HK odebírá krev a krevní složky bezpříspěvkovým dárkům, ročně se jedná o více než 18.000 odběrů plné krve a 15.000 plazmaferéz. Oddělení krev také vyšetřuje, zpracovává a dodává transfuzní přípravky pacientům FN HK.

Transfuzní oddělení v posledních měsících v souvislosti s epidemií COVID-19 hledá dárce plazmy pro léčbu nemocných koronavirovou infekcí. Zájemcům, kteří se již uzdravili z onemocnění COVID-19, se nejdříve odebírá vzorek krve na zjištění protilátek (návod na www.fnhk.cz/transf), v případě vysoké hladiny protilátek jsou pozváni na odběr plazmy, kterou použijí lékaři k léčbě pacientů v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…