Víkendové vysílání Českého rozhlasu Dvojka ve společnosti Jana Petránka a Lucie Výborné

24.02.2017 9:07

Hned na dvě významné osobnosti se mohou těšit posluchači Českého rozhlasu Dvojka o víkendu 25. a 26. února. V sobotu ve 20.00 hodin bude hostem pořadu Vypravěči moderátorka Lucie Výborná, v neděli v magazínu 3x60, a to v pohodě po 16. hodině komentátor a novinář Jan Petránek.

Víkendové vysílání Českého rozhlasu Dvojka ve společnosti Jana Petránka a Lucie Výborné
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V sobotním pořadu Vypravěči ve 20.00 uvede Český rozhlas Dvojka exkluzivní povídání moderátorky Lucie Výborné o horách a horolezcích. Při loňské výpravě na Čo Oju informovala posluchače Radiožurnálu několik týdnů den po dni o expedici, jejíž součástí byl nevidomý Jan Říha. Natočila ale mnohem více materiálu a leckteré záběry z výšky několika tisíc metrů nad mořem dosud nebyly nikde publikovány. A tak se posluchači mohou těšit na pasáže z jejího vysokohorského deníku s tichou úvahou o vztahu k horám a hudbu, kterou si moderátorka na výpravy do hor bere s sebou. Zazní Peter Gabriel, Aneta Langerová, nebo třeba Antonín Dvořák.

„Naší snahou je nabízet posluchačům zajímavé hosty. Podle ohlasů víme, že se to daří a myslím, že to potvrdí i tento víkend. Vyprávění moderátorky Českého rozhlasu bude zajímavou exkurzí nejen do její práce, ale i soukromí. Jan Petránek patří mezi skutečné stálice, posluchači si o něj hodně píší, tak jim jejich přání splníme,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Martin Groman.

Jan Petránek patří dlouhá léta mezi osobnosti, jejichž přítomnost před mikrofonem posluchači kvitují s povděkem. V poslední době mu zdraví nedovoluje docházet pravidelně do studia, a proto ho moderátor Tomáš Černý navštívil s mikrofonem doma. Řeč bude o hudbě, kterou má Jan Petránek rád a kterou si pouští ze svého počítače při procházení nejrůznějších webových stránek se zprávami a publicistikou.

„V obou těchto pořadech přivádíme k mikrofonu osobnosti, které k němu doopravdy patří. Zaznamenávat jejich slova, myšlenky a úvahy je práce nejenom pro dnešní posluchače, ale také pro naše následovníky, kteří tyhle záznamy najdou jednou v archivu podobně, jako my dnes nacházíme poklady třeba z šedesátých let.“ dodává Tomáš Černý, dramaturg Českého rozhlasu Dvojka.

Více informací o programu a pořadech na webu dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…