Vize a záměry vedení Středočeského kraje vyslechnou starostové v Praze

20.02.2017 15:15

Pražské Kongresové centrum bude v úterý 21. února hostit historicky první velké setkání vedení Středočeského kraje se starosty měst a obcí celého regionu. Pozvánku na tuto mimořádnou akci dostali všichni primátoři, starostky a starostové. Nová Rada kraje ve složení ANO, STAN, ODS a tři Nezávislí Středočeši tu představí své vize a záměry, které chtějí realizovat během svého čtyřletého volebního období.

Vize a záměry vedení Středočeského kraje vyslechnou starostové v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Je to první krok, jak přistupovat ke všem starostům spravedlivě, tak jak jsem po nástupu do funkce hejtmanky slíbila. Vnímám to jako silný signál kraje, že jsme tady my pro starosty, ne oni pro nás,“ připomněla hlavní důvod svolání starostů ke společnému setkání hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011). Každý z náměstků a dalších členů rady během dne odprezentuje své hlavní záměry a vize v oblasti, jež spadají do jeho kompetence. Odpoledne budou následovat odborné prezentace, kde budou starostové upozorněni na konkrétní možnosti spolupráce s krajem.

Hlavním tématem jednotlivých prezentací budou zejména krajské dotační tituly. Starostové budou seznámeni s možností čerpat finanční prostředky ze sedmi Středočeských fondů, na něž z krajského rozpočtu půjde 410 milionů korun. Prezentace k oblasti dopravy bude například zaměřena na možnosti spolupráce s obcemi v oblasti dopravní infrastruktury a na možnosti čerpání dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) ve spolupráci s krajem.

Odborníci na regionální rozvoj jim mimo možností čerpání dotací ze Středočeského Fondu obnovy a venkova představí i zcela nový Středočeský Infrastrukturní fond, jeho zaměření a pravidla čerpání. Odbor zdravotnictví je též připraven odprezentovat možnosti získání finančních prostředků, tentokrát však ze Středočeského humanitárního fondu. Prezentace Odboru sociálních věcí bude zaměřena jak na financování sociálních služeb, tak i na problematiku veřejného opatrovnictví. Z oblasti školství se starostové dozvědí nové informace týkající se problematiky obvodů spádových škol a v oblasti životního prostředí je čekají informace ohledně kotlíkových dotací a  ekologické výchovy.

Starostům bude představena i nová ředitelka Krajského úřadu Středočeského kraje. Od 1. března 2017 se této funkce po výběrovém řízení ujme JUDr. Kateřina Černá, dosavadní tajemnice městské části Prahy 13.

Součástí celého dne je též hodinová diskuse, kdy budou moci účastníci setkání klást vedení kraje přímé otázky a na ty, na něž se nedostane, bude připravena možnost jejich předání vedoucím příslušných odborů krajského úřadu a ti jim na ně odpoví.  Den uzavře v 16 hodin tisková konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…