Vizionářství je pro podnikání důležité, říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz

20.11.2013 14:47

David Melichar o sobě říká, že je pragmatický fatalista, workoholik a podnikatel z donucení. Rozhovor s šéfem rozvíjející se business networkingové sítě ManagementMania, přináší server Ekonomika.cz.

Vizionářství je pro podnikání důležité, říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz
Foto: Archiv
Popisek: David Melichar

ManagementMania je globální projekt, je myšlena jako konkurence LinkedInu, s tím rozdílem, že chceme podporovat dobrou reputaci, kvalitní podnikání, tedy reference – pokud někdo poskytuje dobré služby, aby to mohl uplatnit. Je to takový business networking v neosobním smyslu slova,“ popisuje David Melichar projekt, který jej momentálně stoprocentně vytěžuje.

Kromě toho Melichar patří k hlavním průkopníkům business networkingu v České republice. Češi podle něj zatím s business networkingem neumějí pracovat. Naučit je to chce na akci s názvem Plzeňský business kotel, kterou plánuje na začátek příštího roku.

„Je to jedna z možností, jak shánět kontakty, obchodní příležitosti, partnery. Zkrátka taková alternativa k reklamě a inzerci, jak běžně probíhá,“ nachází D. Melichar výstižnou paralelu.

Více než 16 let se věnuje strategickému řízení, organizačnímu, procesnímu a výkonnostnímu řízení. Specializuje se na řízení na bázi služeb, kde se zařadil mezi hlavní průkopníky toho směru v České republice. A právem se označuje za vizionáře.

„Vizionářství to ale není v tom smyslu, že bych byl schopen předvídat, co se stane třeba v politice. Spíš že jsem schopen dohlížet za dva rohy dál, co se týče businessu. Třeba budovat něco, co v tuhle chvíli úplně nedává smysl, ale bude dávat smysl za půl roku nebo za rok,“ říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…