Vizuální IR teploměr Fluke VT04A pracuje na tužkové baterie

16.04.2014 14:25

polečnost Fluke Corporation představuje novou verzi vizuálního IR teploměru – Fluke VT04A – který doplňuje řadu dostupných nástrojů pro rychlé vyhledávání teplotních anomálií.

Vizuální IR teploměr Fluke VT04A pracuje na tužkové baterie
Foto: Fluke
Popisek: Společnost Fluke Corporation

Nový model je napájen tužkovými bateriemi typu AA, a lze je tak vyměnit kdekoliv v terénu bez přístupu k elektrické síti. Vhodný je např. pro terénní servisní pracovníky, pro údržbu el. rozvodů a elektrotechniky, pro pravidelné kontroly v průmyslu, klimatizačních systémů HVAC/R i automobilový průmysl.

Fluke VT04A je postaven na základě úspěšného modelu VT04, ale je nabízen za příznivější cenu nižší cca o 13 procent. VT04A nabízí všechny vlastnosti VT04, napájení AA bateriemi a nové vlastnosti díky aktualizovanému firmwaru.

Aktualizace přináší vylepšení, která prodlužují životnost baterie – 3 úrovně nastavení jasu displeje, automatické ztmavení displeje po 2 minutách nečinnosti a možnost nastavení automatického vypnutí po 5, 10, 15 nebo 20 minutách. Pozitivní změny se týkají i samotné práce s vizuálním teploměrem. Pokud je potřeba uložit pouze obrázek sledovaného místa, již není nutné spouštět program SmartView a exportovat ho. Nově VT04A ukládá IR snímky i ve formátu BMP, takže je lze z microSD karty zkopírovat rovnou do počítače. Práci urychluje i možnost uložení předchozího nastavení, termokamera je pak připravena k práci hned po zapnutí. Uvedená vylepšení jsou dostupná i pro model VT04 po stažení aktualizace dostupné na stránce www.fluke.cz.

Vizuální teploměr VT04A je určen pro vyhledávání poruch, které se projevují zvýšenou teplotou. Kombinace vestavěného digitálního fotoaparátu s prolínajícím infračerveným snímkem umožňuje snadno odhalit místo s rozdílnou teplotou. Výhodou oproti nižšímu modelu VT02 je vyšší rozlišení a navíc funkce automatického alarmu při překročení nastavené teploty. Díky tomu je obsluha přístroje velmi jednoduchá a bez nutnosti proškolení obsluhy.

Typ VT04A je vybaven i časosběrným snímkováním pro řešení přetrvávajících občasných problémů. To lze nastavit s intervalem od 30 sekund do jedné hodiny a funkce alarmu automaticky spustí snímání při překročení teploty. Stačí jej umístit na stativ před sledovaný objekt.

Přístroj zobrazuje horká a studená místa, indikující nejvyšší a nejnižší teplotu na obrazovce. Naměřená teplota je zobrazena ve středu displeje. Snímky se ukládají na přiloženou microSD kartu, takže není nutné zapisovat jednotlivá ani kontinuální měření. Ukládány jsou jako plně digitální, plně infračervené, ve třech režimech prolnutých obrazů (25, 50 a 75 procent) a nově také ve formátu bitmapového obrázku (BMP).

Snímky pořízené přístrojem VT04A lze importovat do přiloženého softwaru SmartView®, ve kterém lze vytvářet profesionální protokoly o zjištěných problémech pro řídící pracovníky nebo zákazníky.

Vizuální IR teploměr Fluke VT04A je již v prodeji a další informace naleznete zde: http://www.fluke.com/fluke/czcs/teplomery/infracervene-termometry/fluke-vt04A.htm?PID=78429.

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu info@fluke.cz nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.# # #

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…