Vláda ČR: Česko bude předsedat V4 od 19. června 2015

19.06.2015 19:34

Česká republika bude od 1. července 2015 předsedat Visegrádské skupině, předsednictví převezme po Slovensku. Premiéři zemí V4 dnes na závěrečném summitu slovenského předsednictví Visegrádské skupině v Bratislavě schválili program českého předsednictví. Jeho hlavním motivem je upevňování důvěry mezi partnery a vnitřní soudržnosti V4.

Vláda ČR: Česko bude předsedat V4 od 19. června 2015
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Mezi hlavní priority předsednictví patří například spolupráce v oblasti energetiky, východní sousedství EU, obranná spolupráce a rozvoj digitální ekonomiky. Dalšími důležitými tématy bude rozvoj dopravní infrastruktury, sociální dimenze evropské integrace nebo boj proti daňovým únikům.

Mottem českého předsednictví je „V4 Trust“, což vyjadřuje, že základem úspěchu visegrádské spolupráce je právě vzájemná důvěra mezi zeměmi V4.

Česká republika převezme předsednictví Visegrádské čtyřky od Slovenska ke dni 1. července 2015. Půjde už o šesté předsednictví této skupiny v historii samostatné České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…