Vláda: Premiér Sobotka poděkoval izraelskému velvyslanci

22.12.2016 19:09

Předseda vlády Bohuslav Sobotka poděkoval izraelskému velvyslanci Garymu Korenovi za jeho činnost u příležitosti ukončení jeho mise v ČR.

Vláda: Premiér Sobotka poděkoval izraelskému velvyslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal ve čtvrtek 22. prosince 2016 ve Strakově akademii mimořádného a zplnomocněného velvyslance Státu Izrael Garyho Korena. Premiér Sobotka poděkoval končícímu izraelskému velvyslanci za jeho dvouletou činnost a vzájemnou spolupráci, která výrazně přispěla k dalšímu posílení česko-izraelských vztahů.

Velvyslanec Gary Koren se významně zasadil o prohlubování česko-izraelských vztahů. Podílel se na přípravě dvou česko-izraelských mezivládních konzultací v roce 2014 a 2016 v Jeruzalémě, státní návštěvy prezidenta R. Rivlina v Praze v roce 2015 a několika návštěv resortních ministrů.

Izrael patří mezi nejdůležitější obchodní relace České republiky. V roce 2015 představoval pro ČR 5. nejvýznamnější mimoevropský exportní trh, v roce 2016 přinesl ve vzájemném obchodě rekordní hodnoty. Největším projektem česko-izraelské vojenské spolupráce je dodávka nových 3D radiolokátorů pro Armádu České republiky, kdy přibližně 30 procent zakázky bude realizováno českou firmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…