Vláda: Výstava karikatur Čeští vědci a jejich vynálezy ve Strakově akademii

23.09.2017 15:17

Ve Strakově akademii je od pátku umístěna originální výstava karikatur Čeští vědci a jejich vynálezy, připravená Sekcí místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace ve spolupráci s Akademií věd ČR, která představuje nejvýznamnější české vědce a jejich nejslavnější objevy.

Vláda: Výstava karikatur Čeští vědci a jejich vynálezy ve Strakově akademii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Expozice Čeští vědci a jejich vynálezy je instalovaná v prvním patře budovy Strakovy akademie a má představit české vědce, vynálezce a objevitele, připomenout sílu inovací jako jednoho z hlavních hybatelů lidského vývoje a přiblížit historii vědy.

Výstava je realizována v návaznosti na projekt „Slavní vědci slaví“, který je pro veřejnost denně aktualizován na twitterovém a facebookovém účtu Věda, výzkum, inovace.

Možnost prohlédnout si výstavu karikatur vědců bude mít široká veřejnost ve dnech otevřených dveří ve Strakově akademii 28. září 2017 a 17. listopadu 2017 v Lichtenštejnském paláci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…