Vláda má zájem na rozvoji lázeňství a udržení zaměstnanosti

21.04.2015 19:05

Premiér Bohuslav Sobotka v rámci své další pracovní cesty v úterý 21. dubna 2015 zavítal na Karlovarsko, kde jednal s vedením kraje, navštívil společnost WITTE Automotive Nejdek a průmyslovou zónu v Ostrově nad Ohří. Sešel se také se zástupci lázní a hoteliérů, se kterými diskutoval o aktuální situaci v českém lázeňství a rehabilitační péči.

Vláda má zájem na rozvoji lázeňství a udržení zaměstnanosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

S představiteli Karlovarského kraje předseda vlády jednal o aktuální situaci v oblasti zaměstnanosti a podpoře investic v regionu, rozvoji dopravní infrastruktury, ale také o současných problémech v lázeňství a cestovním ruchu. Tématy jednání s vedením společnosti WITTE Automotive Nejdek byla tvorba nových pracovních míst a podpora podnikání a zaměstnanosti. Následně navštívil průmyslovou zónu Ostrov.

V Karlových Varech předseda vlády navštívil historickou budovu Císařských lázní a Lázně III. Zde připomněl, že se Karlovarský kraj potýká s výrazným propadem zahraničních klientů, který je ovlivněn zejména krizí na Ukrajině, což má dále vliv nejen na sektor lázeňství.

Vláda věnuje za dobu svého působení sektoru lázeňství velkou pozornost a činí kroky pro jeho uživení, jako je například propagace českého lázeňství v asijských zemích, čemuž by mělo napomoci také přímé letecké spojení České republiky s Čínou. Další změnou je nová právní úprava k poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče, která je obsažena v novele zákona o veřejném zdravotním pojištění. Kabinet Bohuslava Sobotky také zvýšil platbu ze systému zdravotního pojištění do systému lázeňské péče a prodloužil délku lázeňského pobytu, na který může pojištěnec získat příspěvek od zdravotní pojišťovny.

Odpoledne premiér Sobotka jednal s vedením společnosti Sokolovská uhelná a ještě se setká se zástupci města Chebu a navštíví místo plánované výstavby pokračování rychlostní silnice R6 do Německa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…