Vláda pojede na druhé výjezdní zasedání, jednat bude v Ústeckém kraji

13.10.2015 18:20

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky pojede příští týden již na své druhé výjezdní zasedání, jednat bude tentokrát v Ústeckém kraji. Hlavními tématy zasedání vlády ČR a Rady Ústeckého kraje bude problematika sociálně vyloučených lokalit, podpora zaměstnanosti, územní limity těžby uhlí či například zalesňování Krušných hor.

Vláda pojede na druhé výjezdní zasedání, jednat bude v Ústeckém kraji
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

„Plníme své závazky a prvními místy jednání vlády mimo Strakovu akademii jsou regiony s velkými sociálními problémy a vysokou mírou nezaměstnanosti. Po Moravskoslezském kraji, kde byla vláda na svém prvním výjezdním zasedání, pojedeme nyní jednat do Ústeckého kraje. Hlavními tématy bude podpora zaměstnanosti, řešení sociálně vyloučených lokalit i územní limity těžby uhlí. Projednat chceme také například zalesňování Krušných hor,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vláda zasedne v Ústí nad Labem společně s Radou Ústeckého kraje. Pro cestu do Ústeckého kraje využije vláda stejně jako při prvním výjezdním zasedání vlakové spojení Českých drah. Tentokrát ale zahájí vláda své jednání přímo ve vlaku již v průběhu cesty, a to ve speciálním konferenčním voze.

Po jednání vlády navštíví premiér Sobotka společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně, kde budou s vedením školy diskutovat například o rozvoji technického a přírodovědného vzdělávání.

První výjezdní zasedání vlády B. Sobotky se uskutečnilo v červenci tohoto roku v Moravskoslezském kraji.

Program jednání vlády bude zveřejněn na www.vlada.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…