Vojenská akademie Vyškov: Aktivní záloha má již více než 4000 členů a chystáme se vycvičit další

08.10.2022 16:11 | Tisková zpráva

Na začátku září bylo u Velitelství výcviku-Vojenské akademie slavnostně vyřazeno dalších 139 úspěšných absolventů a absolventek kurzu základní přípravy pro nováčky Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR a účastníky Dobrovolného vojenského cvičení. Mezi nimi 32 žen.

Vojenská akademie Vyškov: Aktivní záloha má již více než 4000 členů a chystáme se vycvičit další
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Ti procházeli nepřetržitou formou výcviku základy pohybu vojáka na bojišti, a to jak ve vyškovských kasárnách, tak přilehlém výcvikovém prostoru, od základů teorie až po závěrečný komplexní výcvik. Tím procházeli právě ve chvíli, kdy jejich kolegové – armádní nováčci, již skládali slavnostní vojenskou přísahu na nástupišti. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Jen o 4 dny později zde stáli i oni a rovněž jejich nejbližší. Na závěrečném nástupu, kde byli oceněni i nejlepší z nich, stanuli hrdě s poprvé nasazenými barety a také naposledy se svými spolubojovníky, ale i instruktory v týmech, v kterých se učili od samého počátku se navzájem podporovat. I to je jeden ze zásadních prvků, který dělá vojáka vojákem. A podporu vyjářili i druhým. Společně s armádními nováčky, novými studenty Univerzity obrany, veliteli a instruktory totiž nejen během, ale i finančně přispěli v průběhu kurzu i do Vojenského fondu solidarity. A částka byla opravdu úctyhodná. Předsedkyni jeho výboru brigádní generálce Lence Šmerdové zástupci vyškovských předali symbolický šek v hodnotě 85 000 Kč.

Jsou vojáci, ať již profesionálové, záložníci nebo dobrovolníci. Všichni prošli stejným kurzem, všichni s odhodláním sloužit vlasti. Záložníci navíc při výkonu svého povolání či studia. Děkujeme, že vám obrana naší země není lhostejná, vždy spolu, bok po boku! Třeba jako v případě jedné z rodin, kdy se týž rodiče účastnili obou slavnostních aktů. Ti zde totiž měli hned dvě dcery současně. Jedna se stala vojákyní z povolání, stejně jako její matka, a druhá vojákyní aktivní zálohy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…