Vojenská akademie Vyškov: Oprávnění Instruktor vysazení slaněním FAST ROPE a FRIES nově získalo 10 profesionálů

12.09.2020 19:27

V prvním zářijovém týdnu proběhl u Úseku záchranné a výsadkové přípravy Centra speciální přípravy VeV-VA další z jejich škály odborných kurzů a aktivit. Tentokrát šlo o pětidenní kurz Instruktor vysazení slaněním – Fast Rope a vyzvednutí FRIES.

Vojenská akademie Vyškov: Oprávnění Instruktor vysazení slaněním FAST ROPE a FRIES nově získalo 10 profesionálů
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Ten patří do skupiny odborných kurzů VeV-VA, které se neuskutečňují v posádce Vyškov a jejich instruktoři tak vyjíždí na další místa v rámci celé AČR. I to je součástí našich schopností.

Zmíněný kurz se uskutečnil na letišti Sedlec Vícenice u Náměště nad Oslavou za účasti 10 specialistů výsadkové přípravy a Vojenské policie, kteří v něm usilovali o udělení oprávnění instruktor vysazení slanění FAST ROPE / Fries.

K tomu, aby jej získali, museli absolvovat přezkoušení z praktického vedení výcviku z vrtulníku, výkonu funkcí dozorčího strojení, vysazovače a použití lana FRIES. Každý z jeho úspěšných absolventů musí tak znát platné předpisy a nařízení pro danou oblast ZVPř a související směrnice a normy, způsoby užívání a ošetřování předepsaného materiálu a hodnocení jeho použitelnosti pro výcvik ve vysazení slaněním z vrtulníků, způsob provádění exfiltrace a přepravy skupiny za použití FRIES. Musí ale i umět organizovat a prakticky vést výcvik ve vysazení slaněním z vrtulníků a vyzvednutí na laně FRIES a být obeznámen s novými poznatky z vývoje materiálního zabezpečení, výcviku, s aktuálními požadavky na výcvik a připravenost vojáků.

Přezkoušení z praktických a teoretických znalostí s udělením oprávnění Instruktor vysazení slaněním FAST ROPE / Fries získalo všech 10 účastníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…