Vojenská akademie Vyškov: Pilotní projekt spolupráce mezi Praporčickou školou a Vojenskou střední školou

27.04.2022 11:37 | Tisková zpráva

Dne 7. dubna 2022 zavítala k Velitelství výcviku - Vojenské akademii (VeV-VA) Vyškov návštěva z řad budoucích profesionálních vojáků - studentů Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministersva obrany (VSŠ a VOŠ MO) v Moravské Třebové.

Vojenská akademie Vyškov: Pilotní projekt spolupráce mezi Praporčickou školou a Vojenskou střední školou
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Studenti druhého a třetího ročníku VSŠ, které spojuje zájem o dějiny a v rámci své mimoškolní činnosti se schází v Klubu vojenské historie, využili možnost spolupráce s Úsekem kariérové přípravy poddůstojníků a praporčíků a absolvovali celodenní zaměstnání s historickou tematikou v Síni tradic VeV-VA Vyškov. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

„Požádali jsme náčelníka Úseku kariérové přípravy poddůstojníků a praporčíků (Praporčické školy) štábního praporčíka Martina Zaorálka o možnost spolupráce s naším Klubem vojenské historie. Jsme velice rádi, že nám vyšel vstříc a díky tomu mohli naši studenti strávit tento den velice zajímavou přednáškou z moderních dějin naší země,“ uvedl vrchní praporčík VSŠ a VOŠ MO v Moravské Třebové nadpraporčík Stanislav Smital. Během dopoledne seznámil štábní praporčík Zaorálek studenty VSŠ s historií Československých legií za první světové války, vznikem Československa, událostmi které vedly ke vzniku 2. světové války a jejím průběhem. Dopolední blok zakončil osvobozením Československa v roce 1945. Odpolední blok, který měl dvě části, proběhl pod vedením občanského zaměstnance Libora Pliešovského, lektora kariérové přípravy nižších důstojníků. První část se uskutečnila v muzeu VeV-VA Vyškov a druhá část proběhla u putovní výstavy Vojenského historického ústavu, kde byli studenti seznámeni s problematikou výstavby pohraničních opevnění v Československu před druhou světovou válkou.

„Jménem Odboru profesní přípravy mohu říci, že jsme velice rádi vyhověli žádosti Klubu vojenské historie VSŠ a VOŠ MO a uskutečnili jsme pro mladé zájemce o historii dnešní zaměstnání. Jedná se o pilotní projekt v rámci spolupráce „Praporčické školy“ a VSŠ a VOŠ MO v Moravské Třebové. Dnes to byla, jak se říká, první vlaštovka, a já pevně věřím, že jsme se zde neviděli naposledy a naše spolupráce bude úspěšně pokračovat,“ uvedl štábní praporčík Zaorálek. Další návštěva členů Klubu vojenské historie VSŠ a VOŠ MO je u VeV-VA Vyškov naplánována již na úterý 26. 4. 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…