Vojenská akademie Vyškov: Při kurzu Organizace přeprav po železnici se letos Vyškovští spojili s Bučovickými

26.10.2022 22:11 | Tisková zpráva

Tento zajímavý kurz u Velitelství výcviku-Vojenské akademie (VeV-VA) probíhá pouze jednou ročně, přičemž se v něm školí budoucí instruktoři-specialisté logistiky, kteří povedou výcvik, a to nejen v železniční přepravě, u organizačních celků AČR napříč druhy vojsk.

Vojenská akademie Vyškov: Při kurzu Organizace přeprav po železnici se letos Vyškovští spojili s Bučovickými
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Zásadní součástí tohoto týdenního kurzu je celodenní praktický výcvik na železniční vlečce a protože jej nebylo letos možné uskutečnit na té vyškovské, provedli jsme dohovor s velením 74. mechanizovaného praporu (74. mpr) v Bučovicích a spojili jej s výcvikem praporu na Bučovickém železničním nádraží,“ vysvětluje kapitán Martin Urbánek, náčelník Skupiny výuky zbrojního a technického zabezpečení Úseku přípravy logistických odborností VeV-VA.

„Zde se posluchači kurzu seznámili s činností při organizaci výcviku a jeho řízením při nakládání a upevňování bojových vozidel pěchoty BVP-2 na plošinových železničních vozech z boční rampy, nakládání a upevňování zabezpečovacích kolových vozidel na nízkostěnných železničních vozech z čelní rampy a stavbě univerzální nakládací rampy (UNOR) pro najíždění pozemní techniky přímo z kolejiště na železniční vozy,“ popisuje kapitán Urbánek, který v závěru také vyslovil poděkování velení 74. mpr za umožnění účasti na jejich výcviku, který byl pro všechny velmi zajímavou a cennou zkušeností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…