Vojenské lesy a statky: Dětský den na Olšinu po dvou letech přilákal davy

05.06.2022 9:45 | Tisková zpráva

Na 1500 návštěvníků se zúčastnilo ve čtvrtek 26. května po dvouleté odmlce způsobené pandemií největších šumavských oslav dětského svátku – Dětského dne na Olšině.

Vojenské lesy a statky: Dětský den na Olšinu po dvou letech přilákal davy
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Akce v režii Vojenských lesů, armádních složek a Újezdního úřadu z Boletic vyvolala nadšené reakce u pedagogů základních a mateřských škol z širokého okolí i veřejnosti. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Pestrý program na 25 stanovištích na břehu rybníku Olšina si vychutnaly desítky školních kolektivů, které se do resortu VLS sjely vlakem i autobusy. Nemálo jednotlivců a rodin dorazilo na Olšinu i osobními vozy. Malí i velcí návštěvníci si mohli prohlédnout vojenskou, zemědělskou, lesní, policejní, hasičskou techniku i techniku vodních záchranářů. Některou si mohli také vyzkoušet. Při hrách a soutěžích si procvičili své smysly, vyzkoušeli své sportovní, střelecké dovednosti, zkusili si i hašení ohně práškovým hasičským přístrojem, nebo jak poskytnout první pomoc či transportovat zraněné. Čekaly na ně ukázky živých ryb v režii studentů střední rybářské školy v Třeboni, ale i poutavé vyprávění o nich, nebo také ukázka výcviku loveckých psů a jejich dovedností, včetně štěňat jezevčíků. V tvořivých dílnách v návštěvnickém středisku si vyzkoušeli svoji kreativitu při práci s přírodninami a výrobě pohlednic nebo náhrdelníků ze dřeva. Pochutnat si mohli na špekáčcích, které si sami opekli na ohni, a občerstvit se mohli i u kiosku. Program jim zpestřili letečtí modeláři i skvělé moderování a diskotéka Josefa Pepy Maxy.

Nedílnou součástí dne bylo předání cen dětem, které se zúčastnily 13. ročníku výtvarné soutěže VLS pro žáky a žákyně mateřských a základních škol, tentokrát na téma „V říši hmyzu“. Do ní se sešlo celkem 244 obrázků. Vítězné práce malých a mladých výtvarníků jsou k vidění v Návštěvnickém středisku Olšina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…