Vojenské lesy a statky: Ministryně Černochová chce, aby Ralsko zůstalo Vojenským lesům

19.01.2022 9:15 | Tisková zpráva

Ministryně obrany Jana Černochová o víkendu navštívila Ralsko ve správě divize Vojenských lesů a statků. Podle ní by tato organizační jednotka, která měla v rámci vloni naplánované směny změny práva hospodaření přejít na Lesy ČR, měla zůstat v majetku VLS.

Vojenské lesy a statky: Ministryně Černochová chce, aby Ralsko zůstalo Vojenským lesům
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Ministryně si prohlédla oblast bývalého vojenského újezdu a debatovala o důvodech i dopadech pozastavené směny s pověřeným ředitelem VLS Ivo Dohnalem a ředitelem divize Mimoň Romanem Vohradským. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

„Divize Mimoň je jednou z mála ziskových divizí VLS. Zatímco jiné byly zasaženy kůrovcem a nyní na nich probíhá zalesňování, a proto se do nich musí investovat, Mimoň naopak přispívá. Proto mi nikdy nepřišlo logické, že by o ni měly VLS přijít,“ prohlásila Jana Černochová s tím, že ministerstvo obrany nyní bude jednat s Lesy ČR o dalším postupu. „Chtěla bych, aby Mimoň zůstala v majetku VLS, nejenom kvůli ziskovosti, ale i kvůli investicím do infrastruktury v uplynulých letech, výborně spravovanému majetku, výcviku armády a tomu, že se tam stále nachází munice, kterou je nutné likvidovat."

Mimoň je podle ředitele VLS Dohnala aktuálně jednou z mála ziskových divizí podniku a její hospodářské výsledky pomáhají s financováním obnovy lesů v dalších oblastí, které zasáhla kůrovcová kalamita. Přestože byl vojenský újezd na Českolipsku zrušen již před desítkami let a lokalita je dnes především oblíbenou turistickou oblastí, část Ralska armáda stále využívá, a nachází se zde také moderní areál na likvidaci munice ministerstva vnitra. Přírodní oblast navíc stále prochází pyrotechnickou očistou po odchodu vojsk, kterou zde provádí podniková pyrotechnická skupina VLS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…