Vojenské lesy a statky nově na Twitteru, připravují vlastní podcastový kanál i mobilní aplikaci

04.07.2022 8:40 | Tisková zpráva

VLS chtějí mnohem aktivněji komunikovat s odbornou i širokou veřejností, a to jak při osobních setkáních s občany i zastupiteli zejména v okolí vojenských újezdů, tak i na všech relevantních sociálních sítích.

Vojenské lesy a statky nově na Twitteru, připravují vlastní podcastový kanál i mobilní aplikaci
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Současně dokončují přípravy spuštění vlastního podcastového kanálu a chystají unikátní mobilní aplikaci určenou především pro návštěvníky Brd a Ralska. 

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11247 lidí

Státní podnik, který spravuje 5 procent tuzemských lesů, chce v mnohem vyšší míře zveřejňovat na vlastních kanálech a platformách aktuality o své činnosti, informace o rekreačním využití lokalit, ale také tipy na smysluplné trávení času v přírodě. Lesníci VLS budou sociální sítě více využívat rovněž pro diskusi s veřejností o rozvoji turistické infrastruktury, nebo o změnách, které přinese jejich snaha rozvíjet ve vojenských lokalitách přírodě blízké hospodaření v lese.

Vstup Vojenských lesů na nové sociální sítě a vytvoření dalších diskusních kanálů a webů je součástí dlouhodobé strategie posilování komunikace s veřejností tohoto správce vojenských lokalit, kterou navrhnul ministryni obrany nový ředitel VLS Roman Vohradský.

„Většina přírodních oblastí, které Vojenské lesy a statky spravují, sloužila po desetiletí pouze armádě a veřejnost do nich neměla přístup. Po optimalizaci vojenských újezdů v roce 2016 a snahách ministerstva obrany o otevírání výcvikových prostor jsou dvě třetiny lokalit trvale či o víkendech a svátcích, kdy neprobíhá výcvik, přístupná návštěvníkům. Jedná se o turisticky velmi atraktivní cíle, nacházející se navíc uprostřed intenzivním hospodařením nenarušené krajiny. Hledáme a musíme hledat kompromisy mezi zájmy armády, nás lesníků, kteří v prostorách hospodaří, a široké veřejnosti, která chce logicky tato poměrně rozsáhlá území turisticky využívat. Dohodli jsme s paní ministryní obrany Janou Černochovou, že budeme aktivně reagovat a otevřeme daleko širší prostor k informování lidí o vojenské historii, současnosti i budoucnosti unikátních přírodních lokalit ve správě resortu obrany, ale i o pravidlech, která zde pro návštěvníky budou platit,“ uvedl ředitel VLS Roman Vohradský.

Podle ředitele Vohradského chtějí lesníci VLS veřejnosti daleko podrobněji vysvětlovat, jaké kroky musejí v jednotlivých lokalitách činit v boji s kalamitou, či jaké záměry zde realizují v rámci obnovy lesů. „Máme jasnou strategii změny v našich lesích, vizi přírodě blízkého způsobu hospodaření, které pro budoucí generace vytvoří druhově i věkově pestrý lesní ekosystém schopný daleko lépe odolávat klimatickým změnám. Tuto vizi chceme veřejnosti na konkrétních případech představit a získat pro ni podporu,“ dodal Roman Vohradský.

Součástí nového trendu v komunikaci VLS s veřejností bude i informační servis. „Chceme na webech, sociálních sítích i dalších moderních platformách představovat lokality a trasy ve vojenských lesích, zveřejňovat tipy, co mohou návštěvnici v lese dělat, co zde v jakém ročním období uvidí, nebo jaké aktivity mohou v přírodě s dětmi provádět. On-line komunikace bude zásadní rovněž pro posílení komunitní činnosti v našich lokalitách – například pro dobrovolnické akce, mnohé ve spolupráci s Armádou ČR, jejichž obsahem budou tipy, jak mohou jednotlivci či malé kolektivy samy pomoci přírodě a zapojit se do obnovy lesa po kůrovcové kalamitě i udržení unikátních ekosystémů, o které náš podnik už téměř sto let pečuje,“ uvedl vedoucí nově zřízeného odboru vnějších vztahů VLS Martin Zajíček.

Obsah od Vojenských lesů a statků na Twitteru najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…