Vojenské lesy zvou učitele do Ralska na seminář o lesní pedagogice

14.08.2023 10:02 | Tisková zpráva

VLS zvou na konci lesních prázdnin učitele základních škol na seminář o lesní pedagogice, na kterém by jim rádi představily metody a cíle programů, jež státní podnik organizuje zdarma pro školní kolektivy.

Vojenské lesy zvou učitele do Ralska na seminář o lesní pedagogice
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Seminář se uskuteční ve středu 30. srpna v lesním areálu Skelná Huť v Ralsku. Seznámíme účastníky s lesní pedagogikou a ukážeme jim, co s námi mohou Jejich žáci zažít,“ uvedl lesní pedagog z Ralska Jan Kobr. Vedle přednášky bude na programu také workshop s aktivitami v terénu.
Přihlášky se jménem, názvem školy a kontaktním telefonem mohou zájemci zasílat na e-mail jan.kobr@vls.cz. Maximální počet účastníků je 25 a termín pro uzávěrku přihlášek vyprší 25. srpna.

Podle Jana Kobra by pedagogové s objednávkami lesní pedagogiky na nadcházející školní dny neměli váhat, protože diáře s podzimními termíny všech šesti lesních pedagogů VLS se rychle plní.

„První polovina letošního roku byla u divize VLS v Mimoni zcela zaplněna programy lesní pedagogiky. Bezmála 80 akcí ve školách, školkách i přímo v lese se zúčastnilo na 1700 školáků, předškoláků, žáků se specifickými vzdělávacími potřebami nebo také dětských členů mysliveckých sdružení. Ti všichni se pod vedením zkušených lesních pedagogů seznámili zábavnou a nenásilnou formou s lesem, jeho zákonitostmi, lesníkem a jeho prací, lesní zvěří i lesními škůdci. A pevně věřím, že mnoho z nich jsme naučili les milovat, nebát se ho a uvědomit si jeho důležitost a nenahraditelnost v mnoha aspektech lidského života,“ doplnil Kobr.

SEMINÁŘ „LESNÍ PEDAGOGIKA PRO UČITELE ZÁKLADNÍCH ŠKOL“
STŘEDA 30. SRPNA 2023, 9.00 – 13.00

Program:

  • Přednáška „Lesní pedagogika – metody, cíle
  • Workshop s aktivitami v terénu
  • Oběd

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…